objavljeno 11.08.2012. 08:37:51
OI RUKOMET

Hrvatska izgubila od Francuske

Neprepoznatljivom igrom bez učinka vanjskih napadača Hrvatska nije ušla u finale

Ni Balić nije mogao sve napraviti sam
Ni Balić nije mogao sve napraviti sam (Arhiva)

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se plasirala u finale olimpijskog turnira, izgubivši u polufinalu od Francuske sa 22-25 (10-12).

Najefikasniji igrači Hrvatske bili su Horvat sa 6 i Lacković sa 4 gola, a Francusku su predvodili Narcisse i Abalo sa po 4 pogotka, te vratar Omeyer sa 19 obrana.

Omeyer je obranio prvih 6 udaraca Hrvatske prema golu, što je odredilo daljnji tijek utakmice. Naši su igrali upravo onako kako su sami rekli da ne smiju nakon Tunisa, individualnim probojima prema nesavladivom Omeyeru.

Stalni prekidi rascjepkali su našu igru u napadu, a u obrani nismo bili čvrsti kao u dosadašnjem dijelu turnira, uz potpuno neraspoloženog Alilovića na golu. Situacija se malo poboljšala uvođenjem Loserta koji se odmah razbranio, no napad je bio jalov i neučinkovit.

Igra je dobila obrise nečeg dobrog ulaskom Balića, ali smo početkom drugog poluvremena napravili nekoliko glupih grešaka u napadu, gubeći lopte ili promašujući, što je Francuzima bilo dovoljno da se odlijepe na 4 do 5 golova razlike što su uspješno održavali do kraja utakmice.

U nekoliko situacija za izjednačenje naši su forsirali udarce pod prekršajima, a dva tri sudačka previda bila su dovoljna da izgubimo. 

U finalu će Francuska igrati protiv Švedske, koja je u polufinalu svladala Mađarsku sa 27-26 (15-12). Finalni susret na rasporedu je u nedjelju u 16 sati, a utakmica za treće mjesto između Hrvatske i Mađarske također u nedjelju u podne.


11.08.2012. 08:37:51
http://m.metro-portal.hr/hrvatska-izgubila-od-francuske/73217/