objavljeno 04.08.2018. 18:01:00
ZANIMLJIVO :)

Horoskop i životna statistika - jake i slabe strane znakova horoskopa

Horoskop je ponekad zabavan, a ponekad zastrašujuće precizan - a isto se može reći i za statistiku... pa evo što se dogodi kad to spojite

Spoj horoskopa i statistike - čista zabava
Spoj horoskopa i statistike - čista zabava (Arhiva)

Horoskop je, kažu, vrlo precizan i egzaktan, a statistika je... znate i sami što se govori o ovoj matematičko disciplini.

No, kad ih spojite, dobijete vrlo zanimljive uvide u ponašanje znakova horoskopa u stvarnom svijetu... pa vi procijenite sami...

Ovan - loše pregovaraju i surađuju, bez imalo uvijanja reći će što misle o laganju i nepoštenju. Uporni su i ne odustaju dok ne ostvare zacrtane ciljeve. Najnestrpljiviji su vozači u horoskopu: Podaci britanskog i njemačkog Nacionalnog udruženja vozača svjedoče da pripadnici ovog znaka vode u broju automobilskih nezgoda, čiji je uzrok preticanje i nepoštivanje crvenog svjetla.

Bik - visoko su na ljestvici omiljenih šefova jer znaju cijeniti sposobnosti svojih podređenih i nagraditi ih prema zaslugama. Strpljivi su i u stanju su godinama čekati da im objekt njihovog interesa uzvrati osjećaje, a prilično su ljubomorni kad shvate da i drugi pokazuju interes za njihovog partnera.  

Blizanci - mastori su komunikacije i humora, a vole biti u trendu i ulažu mnogo u izgled. U staračkim domovima sklapa se više brakova između Blizanaca nego među drugim znakovima. Pobjednici različitih kvizova prema jednom američkom istraživanju najčešće su Blizanci u horoskopu, a među naredovitijim su pacijentima u ordinacijama psihologa i psihijatara specijeliziranih za liječenje fobija od vatre, visine ili zatvorenog prostora.

Rak - statistika pokazuje da Rakovi spadaju među najbolje savjetodavce, iako sebi ne znaju pomoći. Ne snalaze se najbolje u ulozi nadređenih. Izbjegavaju držati govore ili izlagati se u javnosti. Obiteljski život je njima od posebne važnosti, a sve drugo je u drugom planu.

Lav - istraživanja sprovedena u Holywoodu, New Yorku i u Francuskoj pokazuju da su Lavovi najvredniji posjetioci važnijih društvenih događaja i da su redovno prisutni na svim glamuroznijim zabavama. Najviše estradnih zvijezda rođeno je baš u ovom znaku. Smatra se da su Lavovi veliki gurmani; slaba točka su im slatkiši, torte, sladoledni kupovi i palačinke.

Djevica - po nekim statistikama, Djevice su najstrastveniji čitatelji ljubavnih romana. One imaju najosjetljiviji probavni sustav. U pravilu njihov želudac luči višak želučane kiseline, pa često obolijevaju od čira na želucu. Djevice su neznatno zastupljene u populaciji alkoholičara i narkomana. 

Vaga - mišljenje da je znak Vage jedan od najljepših u Zodijaku podržavaju i stručnjaci iz kozmetičke industrije. Sociološka istraživanja pokazuju da je u brakovima, u kojima razlika u godinama između supružnika iznosi deset ili više godina, znak Vage zastupljeniji od drugih. Suprotno vjerovanju, Vage nisu strastveni ljubitelji čokolada, niti raznih "bakanalija". Prednost daju kuhanoj hrani, juhama, umacima...

Škorpion - ljudi koji ih poznaju tvrde da je s njima vrlo zabavno, a najviše uživaju u njihovim lucidnim provokacijama i duhovitim dosjetkama koje gađaju u srž problema. Propale tvrtke imaju najviše šansi za oporavak ako se nađu u rukama stručnih Škorpiona. Oni su majstori u svim poslovima koji zahtijevaju rekonstrukcije, reorganizacije, traženje novih puteva. Više od drugih znakova vole pokazivati upadljive tetovaže po cijelom tijelu, višestruko probušene uši, a žene Škorpioni vole nositi nakit na nosu ili u pupku.

Strijelac - bračni partneri Strijelaca smatraju da je najveća mana njihovih supružnika sklonost nevjeri. Čini se kao da oni ne vole stolice. Televiziju najradije gledaju sjedeći na jastucima na podu, a često i spavaju na podu. Čak i dok jedu sjede na turski način. Istraživanje je utvrdilo da Strijelci imaju najbrže reakcije za volanom. Papučicu nožne kočnice pritiskaju 5% brže od drugoplasiranih Ovnova, te se smatraju pouzdanim vozačima. Iako su skloni razvodima, oni ne zauzimaju sam vrh ove nezahvalne liste. Statistički podaci govore da je brak sklopljen između Strijelca i Blizanca kombinacija koja najčešće završava na sudu.

Jarac - istraživanja su pokazala da oni nisu strastveni potrošači i da kupuju samo nužne stvari, pri čemu su im osnovni kriteriji kvaliteta i trajnost proizvoda. Jedna od omiljenih razbibriga im je šah, igra koja vježba mozak i razvija kombinatoriku. Tako uče strategiju djelovanja koju primjenjuju i u poslu. Istraživanja sprovedena u američkim korporacijama i bankama pokazuje da se oni najčešće briju i presvlače u svojim tvrtkama.

Vodenjak - istraživanja zasnovana na promatranju radnika pokazuju da Vodenjaci i poslove na pokretnoj traci obavljaju na sebi svojstven način. Oni su fascinirani svim što je ultramoderno. Statistike pokazuju da su među prvima nabavili kompjuter i priključili se na Internet. U kuhinji se češće od drugih služe aparatima. Vodenjaci su najotporniji znak kada je riječ o promjeni klime i vremena. Najbrže i najlakše se navikavaju na neobične uvjete života, polarnu hladnoću, monsune i tropske temperature.

Ribe - sudeći po rezultatima istraživanja marketinških stručnjaka, uspjeh u karijeri Ribe mogu zahvaliti u većoj mjeri povoljnom spletu okolnosti nego ambiciji. Premda ćete po pretrpanom radnom stolu znati tko sjedi za njim, Ribe prednjače u brzini pronalaženja potrebnih dokumenata, kao i u lakoći kojom se prisjećaju njihova sadržaja. U grupi bolesnika, za čije bolesti nije pronađen organski uzrok, zastupljenost Riba je rekordna. Osim što izražavaju sklonost neobičnim oboljenjima i proces njihova ozdravljenja često izmiče znanstvenom objašnjenju, piše Atma.hr.

04.08.2018. 18:01:00
http://m.metro-portal.hr/horoskop-i-zivotna-statistika-jake-i-slabe-strane-znakova-horoskopa/113601/