objavljeno 07.09.2012. 17:49:00
MEDVJEDI

Hokej u pulskoj Areni svjetski hit

strani mediji u tekstovima ističu originalnost ideje da se povijesna građevina, u kojoj su se odvijale borbe gladijatora poveže s hokejem

Medvjedi dobili pažnju cijelog svijeta
Medvjedi dobili pažnju cijelog svijeta (Arhiva)

Fotografije pulske Arene obilaze svijet zahvaljujući hokejaškom spektaklu "Arena Ice Fever Pula MMXXII" koji se u rimskom amfiteatru održava od 14. do 16. rujna, priopćeno je danas iz ureda Grada Pule.

Dodaje se kako strani mediji u tekstovima ističu originalnost ideje da se povijesna građevina, u kojoj su se odvijale borbe gladijatora, poveže sa suvremenim sportom poznatim po atraktivnim sukobima između natjecateljskih ekipa.

Kako se navodi, uz najave prijenosa dijelova utakmice u programu BBC-a i CNN-a te više od 500 novinarskih i 360 fotografskih akreditacija, nesumnjivo je da će se o nekonvencionalnoj turističkoj ponudi Hrvatske još dugo pričati u svjetskim medijima.

Kako se navodi, američka televizija CBS među prvima se osvrnula na neobične vremenske prilike pod kojima će klizalište biti postavljeno. Američka sportska stranica "Deadspin" uputila je pohvalu pulskoj ledenoj groznici, govoreći kako je riječ o neviđenom pothvatu koji je nadmašio sve dosadašnje pothvate hokejaških ekipa da se istaknu u organizaciji utakmica izvan uobičajenih sportskih terena.

Kako se bliži datum održavanja spektakla, tako i medijske objave u stranim vijestima postaju sve češće. Slike postavljanja leda u Areni mogu se vidjeti i na popularnoj hokejaškoj stranici 25stanley.com, kao i na trećoj najposjećenijoj stranici na internetu yahoo.com. Na stranici koja mjesečno ima više od 570 milijuna posjeta događaj u pulskoj Areni detaljno je opisan - od dopreme opreme do tehničkih uvjeta održavanja leda u još uvijek ljetnoj sezoni.

Austrijski portal na engleskom Independent veseli se činjenici da će njihovi hokejaši postati gladijatorima barem na jedan dan, kao i kolege sa stranica Hockeyfansa i Icezone. O hokeju na ledu u Areni pisao je i Heute.

"Grad Pula, nesumnjivo je, zna iskoristiti svoj potencijal, jer spomenute su manifestacije gradu osigurale intenzivnu svjetsku promidžbu, i to u vrlo kratkom vremenu", zaključuje se u priopćenju za javnost.

07.09.2012. 17:49:00
http://m.metro-portal.hr/hokej-u-pulskoj-areni-svjetski-hit/73776/