objavljeno 23.11.2009. 18:47:48
KABRIO 770K

Hitlerov mercedes postao nova igračka ruskog milijardera

Ime kupca nije poznato, ali zna se da taj iznimno rijedak model kabrioleta vrijedi između 4 i 10 milijuna eura, a kupio ih je šest

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Ruski milijarder otkupio je mercedes koji je pripadao Adolfu Hitleru, za nekoliko milijuna eura, piše u ponedjeljak njemački časopis.

Michaelu Froehlichu (59), njemačkom trgovcu odltimerima, ruski milijarder čije ime nije poznato, povjerio je zadaću da uđe u trag plavom mercedesu kabrioletu 770K u kojemu se diktator volio pokazivati na mimohodima nacističkog režima, piše Koelner Express.

Nakon višetjedne potrage, Froelich je otkrio da je automobil nakon Drugog svjetskog rata prodan u Austriju, odakle je dospio u muzej kolekcionarskih automobila u Las Vegasu, prije nego ga je otkupio bavarski pivski magnat. Nakon njegove smrti 2008., udovica je prodala limuzinu.

"Dobio sam pouzdanu informaciju u srijedu", rekao je Froehlich za časopis. Mercedes je "bio u vlasništvu privatnog kolekcionara koji ga je čuvao u garaži u Bielefeldu, na zapadu Njemačke. Imao je šest automobila tog iznimno rijetkog modela".

Ruski milijarder koji je u petak doputovao u Njemačku privatnim zrakoplovom radi potpisivanja ugovora, na koncu je kupio svih šest automobila.

Hitlerov mercedes vrijedi između 4 i 10 milijuna eura, piše Express. Automobil će se otpremiti u Moskvu, dodao je Froehlich. (hina/metro-portal)

23.11.2009. 18:47:48
http://m.metro-portal.hr/hitlerov-mercedes-postao-nova-igracka-ruskog-milijardera/27099/