objavljeno 12.02.2008. 00:33:35

Hillary smijenila menadžericu

Na čelo predsjedničke kampanje Hillary Clinton postavila Afroamerikanku

Imenovanjem Maggie Williams na mjesto Patty Solis Doyle senatorica iz New Yorka želi pridobiti glasove crnačkih birača
Imenovanjem Maggie Williams na mjesto Patty Solis Doyle senatorica iz New Yorka želi pridobiti glasove crnačkih birača (Reuters)

Kandidatkinja za demokratsku predsjedničku nominaciju, senatorica iz New Yorka Hillary Clinton smijenila je svoju menadžericu kampanje Patty Solis Doyle i na njezino mjesto postavila također dugogodišnju suradnicu, Afroamerikanku Maggie Williams. Na radikalne poteze Clinton se odlučila nakon trijumfa njezina glavnog protukandidata Baracka Obame na predizborima u čak četiri države proteklog vikenda.

Za smjenu su navodno bili ključni i nezadovoljavajući rezultati ‘super utorka’. Međutim, američka javnost nije s oduševljenjem primila odluku da Patty Solis Doyle napusti mjesto glavne menadžerice, tim više što s Hillary surađuje još od 1992. godine, kada je ona bila prva dama, i što je većina stvari u dosadašnjoj kampanji odrađena suvislo te s konkretnim i pozitivnim rezultatima. Posebno iritantno medijima je bilo objašnjenje da menadžerica daje ostavku ‘zbog obiteljskih razloga’.

Sadašnja i bivšaNova menadžerica kampanje Maggie Williams iznimno je utjecajna u crnačkoj zajednici i predsjednica je jedne od najvećih komunikacijskih kompanija, Fenton Communications. Također, imenovanjem je postala prva Afroamerikanka na tom položaju.

Iz izbornog stožera Hillary Clinton poručuju da će Patty Solis biti jedna od savjetnica tijekom odlučujućih predizbora na jugu, u Teksasu. Postavljanje Maggie Williams za glavnu menadžericu, međutim, drugi tumače kao logičan potez. Afroamerikanka Williams je predsjednica velike komunikacijske kompanije Fenton Communications i iznimno je utjecajna u crnačkoj zajednici.

Hillary Clinton je, čini se, shvatila kako je krajnje vrijeme da svom protukandidatu Obami počne ‘preotimati’ glasove ‘crnačkih birača’ lojalnih Demokratskoj stranci. S druge strane, Clinton muku muči i s novcem, a nakon što je prije ‘super utorka’ u kampanju uložila svojih pet milijuna dolara, zatražila je podršku bivšeg demokratskog kandidata Johna Edwardsa. 

Piše: M. Bolanča
12.02.2008. 00:33:35
http://m.metro-portal.hr/hillary-smijenila-menadzericu/2783/