objavljeno 09.04.2009. 11:39:17
teenage star

Od sutra svijetom hara Hannah Montana

Ako prvi film prođe kao serija, nastavcima se već ne vidi kraja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Disney)

Popularnost raznoraznih tinejdžerskih zvijezda koje pjevaju u serijama probija sve zamišljene plafone, a Hannah Montana možda je i najrazvikanija priča među njima. Disney Channel složio je seriju prema svim receptima uspjeha, a nakon tri godine došao je red i na film.

Uzmite muzičara u zrelim godinama kojem karijera ne ide baš najbolje (Billy Ray Cyrus), na karaokama shvatite da mu mala kćer pjeva čisto pristojno, a uz to voli izvoditi bijesne gliste i serija je tu. Miley Cyrus glumi tinejdžerku koja je preko dana normalna školarka, a navečer se pretvara u pop zvijezdu za kojom publika vrišti. Scenarij je naravno tanak, ali daje neslućene mogućnosti nadopisivanja unedogled.

Serija je postigla zavidan uspjeh, dobila nominaciju za Emmy, a paralelno je mlada Miley postala apsolutni idol klinki širom svijeta koje pune njezine koncerte i vrište kao Elvisu u najboljim danima.

Probni balon za film je bio prošlogodišnja kompilacija koncerata nazvana Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concerts koji je izašao u 3D i zaradio preko šezdeset milijuna dolara, postavši tako najgledaniji 3D film ikada.

Kakva je sudbina novog filma može se pretpostaviti već po tome što je i Oprah najavljivala početak snimanja i završetak filma, a u svjetskim kinima premijera je lukavo postavljena na produženi Uskršnji vikend. Očekivanja su prilično velika, priča se i o rekordnim zaradama, a više ćemo znati već na Uskršnji ponedjeljak kad izlaze preliminarni rezultati posjete kinima.

Kod nas film stiže u kina u lipnju, pa se pripremite za cca 2 sata vrištanja i pjevanja u prepunim zagrebačkim kinima.

09.04.2009. 11:39:17
http://m.metro-portal.hr/hannah-montana-ili-jos-jedna-fransiza/16419/