objavljeno 11.03.2008. 00:18:58

Hajduk ponovno bez Uprave!

Predsjednik Jerkov podnio ostavku nakon što je Skupština odlučila isplatiti Vukoviću dug

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Dugandžić/CROPIX)

U Hajduku je izvršen puč. Grupa klupskih skupštinara na čelu s predsjednikom Skupštine dr. Antom Nosićem usprotivila se predsjedniku kluba Željku Jerkovu koji nije želio da Hajduk isplati Hrvoju Vukoviću 2,178 milijuna kuna duga pa makar po cijenu toga da Jozo Ćaleta, sudac splitskog Trgovačkog suda, pokrene stečajni postupak kluba.

Zbog toga je Jerkov podnio neopozivu ostavku, a Hajduk je prepušten čelništvu Skupštine koje je upravljalo klubom i nakon odlaska bivšeg predsjednika Branka Grgića.

- Namjera ove uprave je bila ozdravljenje Hajduka, a to bi se moglo provesti kroz stečajni postupak. Od HNS-a dobili smo garancije da Hajduk ne bi izgubio prvoligaški status.

Garantiram da bismo izvukli klub iz financijskih dubioza, ali ne na ovakav način kako to rade dr. Nosić i njegovi skupštinari. Nisam želio biti predsjednik, a da drugi donose važne odluke. Ovakva plaćanja su nezakonita - ustvrdio je Jerkov odlazeći iz Hajduka.

“Odlazim jer nisam
želio kršiti zakone. Otvaranje stečajnog postupka bio bi dobar potez.”
Željko Jerkov
bivši predsjednik Hajduka
Zajedno s Jerkovom odlazi i njegov kompletni Upravni odbor. Otišao je i kreator financijskog ozdravljenja dr. Dejan Kružić, financijski stručnjak, specijalist za krizni menadžment koji je u prošlosti uspješno rješavao dubioze Grada Splita i Slobodne Dalmacije, a koji je u rijetkim istupima u medijima isticao da su Hajduku nužne korjenite i odlučne promjene. U Jerkovljevoj vladi otvaranje stečajnog postupka nisu smatrali dramatičnim niti pogibeljnim za klub.

Grupa skupštinara razmišljala je drugačije. Parola koju je grupica ‘torcidaša’ istaknula na ulazu u klub, ‘Stečaj Hajduka, naša smrt’, kao da je bila misao vodilja dr. Nosića i njegovih pobočnika Mirka Klarića i Vinka Bajrovića koji su sazvali hitan sastanak članova Skupštine te su se usprotivili Jerkovljevoj ideji.

Time što je dr. Nosić naložio isplatu novca Vukoviću (novac uplaćen tri minute prije zakazanog roka!), skupštinari su ustvari ‘iznudili’ ostavku Željka Jerkova jer on nije želio voditi klub, a da neki drugi donose važne odluke.

Dr. Nosić ističe ‘spasili smo Hajduk’, Jerkov odlazeći s Poljuda nakon 40-dnevnog mandata poručuje: ‘Ne radite po zakonu’, a sukus svega je da je Hajduk opet u konfuznoj situaciji, u stanju bezvlašća i nereda. Ako ništa drugo, barem se u zadnjoj sekundi spasio od stečaja. (Alen Orlić/Epeha) 

11.03.2008. 00:18:58
http://m.metro-portal.hr/hajduk-ponovno-bez-uprave/4173/