objavljeno 22.09.2008. 07:13:52
DINAMO - HAJDUK 0:2

Hajduk pobijedio na Maksimiru

Prosjačka opera u Zagrebu donijela je prvu pobjedu Splićanima nakon pet godina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi/CROPIX)

I opet se pokazalo da utakmice Dinama i Hajduka u Zagrebu ne mogu nikako ponijeti epitet derbija, jer su dobro (pre)plaćeni profesionalni nogometaši izgledali kao hrpa zbrda-zdola skupljenih likova koje je neko puškom natjerao da igraju.

Hajduk se junačio cijeli tjedan kroz izjave svojih igrača da dolaze pobijediti u Zagreb, trener Goran Vučević spuštao je loptu i nadao se bodu, no kraj ovakvog Dinama Hajduk je prošao bez imalo truda, a kamoli nogometa s glavom i repom.

U prvom su poluvremenu obje momčadi uspjele zajedno poslati tri udarca prema golu, od toga dva u okvir. Bijeda! Jedino je Ibričić nešto pokušavao i trudio se, valjda pokazati Zdravku Mamiću da je uvrijeđen što ga nije htio kupiti. I to je bilo to. Sedam – osam tisuća najvatrenijih navijača ispratilo je igrače zvižducima na odmor.

Početak drugog dijela donio je gol Splićanima. Jedan zapleteni dribling Kalinića nekako je proslijedio loptu Dragi Gabriću koji ju je zakucao u gol kraj nemoćnog Butine. Dinamovi su tornjevi, naravno, samo gledali omalenog hajdukovca u prolazu. Kalinić je za dvadesetak minuta ponovio stvar, dodavši ovaj put Ibričiću koji je ubacio u gol s 14 metara.

Vjerojatno jedina vesela osoba nakon sinoćnjeg „derbija“ može biti trener praške Sparte koji može mirno spavati, jer ovo što Ivanković radi s Dinamom sigurna je garancija prolaska češke momčadi u Ligu UEFA. (metro-portal)

22.09.2008. 07:13:52
http://m.metro-portal.hr/hajduk-pobijedio-na-maksimiru/11891/