objavljeno 12.02.2010. 10:54:50
KAKVA LJUBAV

Gross: Petrić sjajno puca slobodne udarce

Učitelj i učenik koji su surađivali u Baselu između 2004. i 2007. jedan za drugoga imaju samo komplimente

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Njemački Bild najavio je subotnji dvoboj 22. dvoboj njemačkog prvenstva između Stuttgarta i HSV-a kroz prizmu trenera Stuttgarta Christiana Grossa i napadača HSV-a Mladena Petrića.

Riječ je o učitelju i učeniku, koji su uspješno surađivali od 2004. do 2007. godine kada su obojica bili u Baselu. Među njima vlada veliko uzajamno poštovanje, a Gross je još prije tjedan dana nakon gostujuće pobjede nad Nürnbergom (2-1) nagovijestio susret s Petrićem:

"U sljedećoj utakmici veselim se susretu sa svojim bivšim igračem Petrićem." Isto je kazao i dan kasnije. "Protiv Hamburga ću ponovo vidjeti Petrića." A slično je ponovio i na novinarskoj konferenciji u četvrtak. "Moj bivši igrač Petrić ističe se u momčadi. On je iznimno karakteran igrač koji je u periodu provedenom u Bundesligi stekao renome."

Kao trener koji ga dobro poznaje upozorio je na poseban detalj iz Petrićevog repertoara: "Znam da Mladen nevjerojatno dobro puca slobodne udarce."

Petrić je uzvratio s komplimentima: "On je trener koji je dosad najviše na mene utjecao. Lud je za nogometom, dan i noć se bavi njime. Uvijek iz svojih momčadi izvlači maksimum i posvećuje ekstremnu pažnju detaljima."

Susret Stuttgarta i HSV-a susret je četvrtoplasirane i desetoplasirane momčadi prvenstvene ljestvice koje razdvaja osam bodova. (Totalsport)
12.02.2010. 10:54:50
http://m.metro-portal.hr/gross-petric-sjajno-puca-slobodne-udarce/32917/