objavljeno 01.05.2010. 13:35:13
U SPLITU

Kerum dijelio fažol na Marjanu

Međunarodni praznik rada u Splitu je obilježen tradicionalnom podjelom 2000 porcija graha u Park šumi Marjan

(Nikola Vilić/Cropix)

Ovo je prva godina da sindikati ne organiziraju proslavu 1. svibnja već grad Split jer je za to vrijeme na rivi trajao sindikalni prosvjed.

Okupljene građane su na Marjanu pozdravili i čestitali im praznik rada splitski gradonačelnik Željko Kerum i dožupan Luka Brčić.

"Po prvi put se dogodilo da radnička klasa ima svog gradonačelnika. Trenutna situacija je loša ponajviše jer mladi ljudi ne mogu naći posao. No rješenje za krizu postoji. Nisam za linč i bunu nego za rad. Bilo je i gorih situacija, pa smo ih pobijedili. Neću se nikada otuđiti od radnika i svojih sugrađana", kazao je gradonačelnik Kerum dodajući kako je za ovakvo stanje u zemlji kriva nestručna politika koja se vodila 20 godina. Svojim je sugrađanima poručio da ne klone duhom.

Građanima koji su lijep i sunčan dan iskoristili za proslavu na Marjanu podijeljeno je 2000 porcija u koje je utrošeno oko 200 kilograma graha i 70 kilograma kobasica i suhog mesa. Posjetitelje su do Marjana besplatno vozili gradski autobusi. U sklopu kulturno-umjetničkog programa okupljene su zabavljale klape i pjevači, te mažoretkinje grada Splita. Na Marjanu se okupilo nešto više od 2000 ljudi. (hina/metro-portal)

01.05.2010. 13:35:13
http://m.metro-portal.hr/grah-na-marjanu/39076/