objavljeno 13.09.2010. 12:42:00
BOROVO-COMMERC

Grafiti na ćirilici osvanuli u Vukovaru

GALERIJA - Ćiriličnim pismom ispisano je više grafita u Vukovaru, među kojima i "Delije", "Raška", "Kosmet" te četiri ćirilična "c"

Grafiti na ćirilici
Grafiti na ćirilici (Damir Glibusic / CROPIX)

Nepoznata osoba ili više njih ispisala je noćas u Vukovaru ćiriličnim pismom grafite neprimjerena sadržaja kod spomen-ploče iz Domovinskog rata, koja se nalazi na ostatcima zgrade negdašnjeg "Borovo-commerca", potpuno uništene u srpskoj agresiji 1991. godine.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Krunoslav Žgela izvijestio je da je ćiriličnim pismom ispisano više grafita, među kojima i "Delije", "Raška", "Kosmet" te četiri ćirilična "c".

U zgradi negdašnjeg "Borovo-commerca" u Domovinskom ratu nalazio se Odjel vukovarske Ratne bolnice, u kojemu je u trenutku kad je slomljena obrana grada u studenome 1991. bilo oko 200 teških ranjenika te više stotina civila iz Borova naselja, koji su se ondje sklonili.

U spomen na poginule i ubijene žrtve u "Borovo-commercu" tijekom agresije na taj dio Vukovara na ostatcima ruševina zgrade te tvrtke postavljena je spomen-ploča, podno koje se svakoga 19. studenoga, na dan kad je 1991. slomljena obrana gradske četvrti Borova naselja, polažu vijenci i pale svijeće na poginule i ubijene hrvatske branitelje i civile.(hina/metro-portal)

13.09.2010. 12:42:00
http://m.metro-portal.hr/grafiti-na-cirilici-osvanuli-u-vukovaru/47853/