objavljeno 22.11.2013. 10:19:00
STIGLO LOŠE VRIJEME

Gorski kotar pun snijega, obavezna zimska oprema

U Gorskom kotaru pada snijeg, pa su na području Vrbovskog, Delnica i Čabra proglašeni zimski uvjeti

Snijeg pada u Gorskom kotaru, ponesite zimsku opremu
Snijeg pada u Gorskom kotaru, ponesite zimsku opremu (Arhiva)

Oprezno treba voziti po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu Hrvatske, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te u Slavoniji, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Mokrice i Krapina vidljivost je zbog magle smanjena na manje od 100 metara.

U Gorskom kotaru pada snijeg, pa su na području Vrbovskog, Delnica i Čabra proglašeni zimski uvjeti.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na D3 Vrbovsko-Delnice-Sopač i Kikovica-Gornje Jelenje-Delnice, D32 Delnice-Crni Lug-Prezid, D305 Parg-Čabar i ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak te na ostalim županijskim i lokalnim cestama.

Vozi se jednim kolničkim trakom na riječkoj obilaznici između čvorova Orehovice i Rujevice u smjeru Rupe i na autocesti A1 kroz tunel Brezik u smjeru Zagreba. Sljemenska cesta (sa zagrebačke strane) zatvorena je za sav promet.

Do 29. studenog svakodnevno od 8 do 17 sati, zbog razminiranja dijela županijske ceste u području naselja Zemunik Gornji vozila se propuštaju 15 minuta prije svakog punog sata prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Zbog urušavanja mosta zatvorena je LC Gornja Kupčina-Krašić. Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja 2014. godine.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split- Bol- Jelsa i Split- Hvar-Korčula te brodska linija Mali Lošinj- Unije- Susak. Zbog radova u pristaništu Prizna u prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, pa se prema Pagu plovi linijom Stinica-Stara Novalja.

22.11.2013. 10:19:00
http://m.metro-portal.hr/gorski-kotar-pun-snijega-obavezna-zimska-oprema/81746/