objavljeno 11.03.2008. 03:14:16

Gorak okus nakon koncerta

Chris Rea svojom svirkom razočarao jednog obožavatelja

Svirka je trajala manje od 75 minuta
Svirka je trajala manje od 75 minuta

Na Aparatczyk.blog.hr našao se prilično negativan osvrt na zagrebački koncert Chrisa Ree: ‘Njegov zagrebački nastup bio je u najmanju ruku jadan’, zaključuje bloger, te objašnjava zašto: ‘Prvo svirka u onom ćumezu od paviljona 5 Velesajma, jadno i depresivno.

Drugo, niti sat i pol svirke za autora koji ima 30 godina na sceni, pa sramota. U redu, kako je on sam odabrao, aranžmani neuobičajeni, dosta bluzerskih stvari sa zadnjih albuma, sve to možemo tolerirati, čovjek jednostavno želi sada tako zvučati.

Ali da prvih pola sata prangija nekakav dosadni texmex rockabilly s predgrupom, tek onda počne svirati svoje stvari i ne odsvira ni 75 minuta, to stvarno nije u redu.

Istina, nakon onoga što sam doživio prije dva tjedna u Beču na The Cure, sjebali su mi se malo kriteriji, ali svjestan sam da će se tako što teško ponovno vidjeti. Ali kada je u pitanju izvođač takvog renomea, i s takvim iskustvom i toliko repertoara kao što je Chris Rea, onda s opravdanjem očekujete više. Toga te večeri nije bilo. Kralj plaže koji to više nije, definitivno nije pokazao oštricu velikog performera.’ (METRO) 

11.03.2008. 03:14:16
http://m.metro-portal.hr/gorak-okus-nakon-koncerta/4216/