objavljeno 04.09.2009. 15:59:06
i dalje na tronu

Google uzvraća udarac

Ekipa iz Silicon Valleya nema namjeru prepustiti primat u pretraživanju Interneta

(MWN)

Google ovih dana prima teške udarce, jer ne samo da nova Microsoftova tražilica Bing svakim danom ima sve više obožavatelja, nego su Microsoft i Yahoo ipak udružili su svoje snage protiv Googlea. S tražilicom koju je lansirala treća najtraženija web stranica na internetu, Facebook, može li se Google izvući iz ovoga?

Ipak, Google nije samo promatrao konkurenciju skrštenih ruku, nego je potajno radio na novom projektu: sljedećoj generaciji Google pretrage. Ovdje se ne radi o sitnom poboljšanju, nego o čitavoj novoj infrastrukturi kreiranoj za najveću svjetsku tražilicu. U skraćenoj verziji, radi se o posve novoj verziji Googlea.

Premda je projekt još pod betom, dovoljno je napredovao da ga Google već sad pokaže javnosti. Na početku neće vidjeti razliku između novog i starog Google pretraživača, no nakon par pretraga primijetit ćete je - isprobajte ovdje.

Google napominje kako će novi engine posebno olakšati rad naprednim korisnicima i web developerima. Cilj nove verzije pretrage je povećati brzinu indeksiranja, opseg i točnost pretrage.

04.09.2009. 15:59:06
http://m.metro-portal.hr/google-uzvraca-udarac/21410/