objavljeno 31.01.2020. 09:29:00
NOVOSTI

Google pojednostavio flashanje Pixel pametnih telefona

Nije potrebno ručno preuzimati softver s bilo kojeg mjesta na webu već se svi podaci preuzimaju s poslužitelja kreatora operativnog sustava

Lakše je...
Lakše je... (Arhiva)

Google je predstavio uslugu Android Flash Tool kako bi se pojednostavio proces instaliranja ili ažuriranja različitih Android verzija na Pixel mobilne uređaje putem weba.

Android Flash Tool u osnovi je usluga usmjerena na programere i korisnike koji vole eksperimentirati s operativnim sustavom, ali mogu ju koristiti i obični korisnici slabo upućeni u instalaciju ili ažuriranje upravljačkog softvera. Alternativa je primjerice vrlo popularnom SP Flash Tool alatu.

Googleov alat namijenjen je Pixel i HiKey-a referentnim „pločama"  ali ne i radu s Chrome OS i Android tabletima. Podržava "čiste" verzije Androida i firmware-a kao dijela AOSP (Android Open Source Project) projekta.

Nije potrebno ručno preuzimati softver s bilo kojeg mjesta na webu već se svi podaci preuzimaju s poslužitelja kreatora operativnog sustava. Ne znamo planira li Google ovu funkcionalnost otvoriti za druge uređaje ili ne. 

Alat zahtijeva najmanje 10 GB slobodnog prostora na računalu i davanje suglasnost za instaliranje novog softvera, kao i za njegovo preuzimanje. Osim toga postupak zahtjeva najnoviji WebUSB protokol, trebali bi na računalu imati najnoviju verziju preglednika: Microsoft Edge 79 i noviji, Opera 43 i noviji, ili Chrome 61 i noviji, Brave i Vivaldi. (Windows zahtijeva instaliranje upravljačkog programa ). Ako ste ispunili sve ove uvijete, sve se može napraviti u četiri koraka:  

  • Odaberite željeni softver

  • Kliknite flash, a alat čini ostalo. 

  • Pokrenite instalaciju firmvera

 

I, to je to!

Isprobajte Android Flash Tool na ovom linku  

 

Piše: Sanja Ledinek
31.01.2020. 09:29:00
http://m.metro-portal.hr/google-pojednostavio-flashanje-pixel-pametnih-telefona/123470/