objavljeno 11.01.2014. 14:03:00
HMM ...

Google Plus razljutio korisnike novim mogućnostima slanja poruka

Prema novim pravilima, moći ćete poslati poruku i ljudima na Google Plusu koje ne poznajete, a moći ćete tu opciju i onemogućiti

Google je omogućio nove funkcionalnosti
Google je omogućio nove funkcionalnosti (Google Plus)

Google je ovih dana uveo novu stvar u Gmail - korisnici Google Plusa mogu slati poruke svim korisnicima te društvene mreže, čak i onima čiji mail ne znaju. No, ovaj pokušaj integracije svoje društvene mreže koja se ne može nazvati pretjerano uspješnom naišao je na veliki otpor korisnika.

Vijest je objavljena u četvrtak, a trebat će nekoliko dana da svi korisnici Google + mogu početi koristiti ovu mogućnost.

No, za razliku od Facebooka, Google se potrudio objasniti svojim korisnicima kako će spriječiti da im neznanci najednom zatrpaju inbox. Svaki korisnik dobit će mail u kojem će mu se objasniti na koji se način može zaštititi od neželjenih poruka. 

Tako primjerice, kažu:

Ako primite e-poštu od nekoga izvan svojih krugova, ona će se filtrirati u rubriku Društvene mreže pretinca pristigle pošte (ako je omogućena) i tek nakon što odgovorite primatelju ili ga dodate u svoje krugove, on će moći započeti drugi razgovor s vama.

U Postavkama su dodane nove opcije, tako da ćete tamo vrlo brzo i lako podesiti tko vam može slati poruke.

11.01.2014. 14:03:00
http://m.metro-portal.hr/google-plus-razljutio-korisnike-novim-mogucnostima-slanja-poruka/82644/