objavljeno 31.01.2019. 09:30:00
NOVOSTI

Google je radikalno ažurirao Gmail

Gmail, najpopularnija usluga elektroničke pošte na svijetu je radikalno ažurirana. Što je točno ekipa iz Googlea promijenila?

Gmail je promijenjen
Gmail je promijenjen (Sanja Ledinek)

Novi Gmail odiše minimalizmom od dizajna do hijerarhijskih izbornika, upravo u stilu Materijal dizajna 2.0. Čitavo sučelje sastoji se od ikona svijetlih boja koje se ističu na potpuno bijeloj pozadini bez sivkastih tonova.

Promjena je i Google Sans font koji sada izgleda modernije, trendovski i dio je bilo koje ažurirane aplikacije kompanije. Budući naši pametni telefoni imaju različite duljine dijagonala i omjera prikaza, Google je omogućio odabir između standardnog, udobnog i kompaktnog prikaza.  

Uz novi dizajn, uvedene su i neke inovacije. Dio njih poznat nam je iz Gmail verzije za osobna i prijenosna računala.

Na primjer, pojednostavljeno je prebacivanje između osobnih i poslovnih računa. Osim toga, aplikacija za Android obavještava korisnike o sumnjivim aktivnostima u porukama e-pošte. Dobili smo i neke nove geste za lakše korištenje. Ako vam nisu baš zgodne za upotrebu možete neke od njih onemogućiti u postavkama. Još jedna novost je bolja preglednost priloga kao što su dokumenti, fotografije, videoisječci itd.  

Ažurirani softver već je dostupno za preuzimanje iz trgovine Google Play i App Storea. Ako vam nadogradnja nije dostupna, ne paničarite. Samo malo pričekajte. Dan ili dva.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
31.01.2019. 09:30:00
http://m.metro-portal.hr/google-je-radikalno-azurirao-gmail/116689/