objavljeno 08.06.2017. 09:29:00
NOVOSTI

Gmail uveo promjene za otkrivanje spama i krađu identiteta

Google je potaknut sve većim prijetnjama polimorfnog malwarea napravio promjene u Gmail servisu, kako bi ponudio korisnicima bolju zaštitu od zlonamjernih programa i krađe identiteta

Gmail se ojačao
Gmail se ojačao (Google)

Izgleda da su ransomware i ostale sofisticirane tehnike hakera prodrmale mnoge. Google je potaknut sve većim prijetnjama polimorfnog malwarea napravio promjene u Gmail servisu, kako bi ponudio korisnicima bolju zaštitu od zlonamjernih programa i krađe identiteta.

Za otkrivanje spama, Google kaže da mogu identificirati 99,9 posto pošte na temelju novih algoritama strojnog učenja. Prateći dosadašnju komunikaciju između korisnika, njihova filtriranja, prijave i slično, otkrili su da 50 do 70 posto e-pošte čini upravo spam.

U informacije o junk e-pošti Google sada objedinjuje podatke o prilozima i pošiljateljima, čime mogu predvidjeti nove i nepoznate malware varijante.

Kroz novi algoritam također veliki G, želi otkriti sve „moguće sumnjive poruke e-pošte" kako bi se izbjegao phishing. Tako ćemo kao korisnici dobivati upozorenje kada kliknemo na link koji se smatra nesigurnim ili upozorenje kada odgovaramo grupni e-mail, ako jedna ili više osoba se ne nalazi u našem adresaru.

08.06.2017. 09:29:00
http://m.metro-portal.hr/gmail-uveo-promjene-za-otkrivanje-spama-i-kradju-identiteta/105426/