objavljeno 14.09.2016. 09:34:00
SAVJETI

Gmail: kako onemogućiti e – poštu da vam odvlači pozornost od važnijih zadataka

Koliko puta vam je pristigla elektronička pošta remetila koncentraciju i naglo vas odvojila od onoga što trenutno radite? Vjerujemo nebrojeno puta. No, ovaj problem je rješiv

Inbox Pause donosi malo mira
Inbox Pause donosi malo mira (Arhiva)

Kako biste uspješno sveli učinke ometanja elektroničke pošte od stvarnog posla i važnijih zadataka na minimum, uključite Inbox Pause. To je dodatak za Chrome i Firefox mrežne preglednike koji privremeno zaustavlja protok poruka u sandučić elektroničke pošte.

Imate li mobilni uređaj pod Android operativnim sustavom i postavljeno da vam se poruke e-pošte guraju odmah na uređaj, i one će bit zaustavljene. Tako ćete moći raditi u određenom razdoblju bez ometanja od strane pristigle e-pošte i notifikacija.

Instalacija dodatka i rad su vrlo jednostavni:

Prvo preuzmite Inbox Pause dodatak (ekstenziju) putem ove poveznice: http://inboxpause.com/

Nakon instalacije otvorite svoj Gmail račun, prijavite se (logirajte) ako već niste prijavljeni.

Potom bi trebali vidjeti tipku „Pause" u web mail sučelju, u lijevom gornjem kutu.

Samo kliknite na nju i vaše poruke elektroničke pošte bit će zaustavljene.....

**Kada pritisnete po prvi puta virtualnu tipku naziva - Pauza, bit će te zatraženi da odobrite pristup vašem e-poštanskom računu. Odobrite ga ;D

Važno je znati da se aktivacijom usluge dolazne e-poruke smještaju u određenu datoteku za taj dan.(npr. label:inbox-paused-2016-sep-03A )

Ujedno, dodatak "Inbox Pause" nudi dvije dodatne usluge kroz postavke. Jedna je automatsko slanje (auto-responder) unaprijed pripremljenog odgovora. To je ona ista opcija automatskog odgovora na primljenu e-poštu, a koji koristite dok ste na odmoru ili izvan ureda. Kreirate tekst (sadržaj) sami.

Druga mogućnost je konfiguracija automatskog puštanja prispjelih poruka u sandučić u zakazano vrijeme. Što to znači? Nije potrebno isključivati i uključivati uslugu "Inbox Pause" nekoliko puta dnevno. Znate li unaprijed svoje obveze za određeni dan, jednostavno konfigurirate periode u kojima želite primati obavijesti o prispjeloj e-pošti.

To možete učiniti do 25 puta na dnevnoj bazi. Hm, samo što će vam onda "Inbox Pause":D

Piše: Sanja Ledinek
14.09.2016. 09:34:00
http://m.metro-portal.hr/gmail-kako-onemoguciti-e-postu-da-vam-odvlaci-pozornost-od-vaznijih-zadataka/100167/