objavljeno 19.04.2016. 11:54:00
PREDSTAVLJAMO

Global Distribution FZE – važan igrač na IT tržištu

Jedan od novijih igrača na hrvatskom tržištu svojim linijama i.Onik smartphona i tableta privlači interes kupaca

Novi jaki igrač na tržištu
Novi jaki igrač na tržištu (Global Distribution)

Hrvatsko tržište informatičke i mobilne opreme prošlo je kroz nekoliko teških perioda, a zadnje se dvije godine oporavak može uočiti kako povećanjem prodaje, tako i ulaskom globalnih igrača koji ga smatraju zanimljivim.

Jedan od njih je i Global Distribution FZE, osnovan još 2001. u Dubaiju kao specijalizirani distributer IT opreme za tržišta u nastajanju. Trebalo im je 13 godina da se konsolidiraju kao jedna od najvećih distributerskih tvrtki na tržištima Europe, Bliskog istoka, Latinske Amerike, Afrike i Azije.

Podaci govore dovoljno - stalni rast doveo je tvrtku na sam vrh, što najbolje pokazuje konsolidirana neto dobit u 2014. godini koja je dosegla je više nego respektabilnih 1.25 milijardi dolara.

Kako kažu u hrvatskom predstavništu Globala, cilj tvrtke je na prvom mjestu trajna kvaliteta proizvoda, optimalna i pouzdana dostava širom svijeta uz velik raspon usluga. Sve to prati stalna potraga za idejama za nove proizvode u koje se ulaže maksimum.

Velik uspjeh donio je i brand i-onik koji nudi cijeli niz IT proizvoda uz jače izražen fokus na pametne telefone i tablete koji ulaz na tržište traže na tradicionalno uspješan način - odličnim omjerom cijene i kvalitete.

Ionik GmbH je tvrtka koja dolazi iz Njemačke, sa sjedištem u njemačkom gradu Paderbornu, blizu Bielfelda, odnosno na pola puta između Dortmunda i Hannovera. Njihova dva najpoznatija branda su CnMemory - flash i SD memorijske kartice (od 2004. godine), te i-onik - mobilni uređaji (tableti i pametni telefoni) koji su se pojavili 2011. godine.

Inače, osim memorije i mobilnih uređaja, proizvode i power bank baterije, zvučne sisteme, slušalice, tipkovnice, uređaje za alarm, Wi-Fi uređaje, USB kablove i torbice za tablete, sve pod vrlo preciznom i tradicionalno uspješnom njemačkom kontrolom.

 

Sa zadovoljstvom najavljujemo recenzije pametnog telefona i545 i tableta 11.6" s tipkovnicom!

19.04.2016. 11:54:00
http://m.metro-portal.hr/global-distribution-fze-vazan-igrac-na-it-trzistu/97649/