objavljeno 11.05.2009. 20:29:34

Glavašu određen pritvor i raspisana tjeralica

Lokalna tjeralica je na snazi, u tijeku je postupak raspisivanja međunarodne.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić, CROPIX)

Branimiru Glavašu danas poslijepodne je određen pritvor i odmah je policiji dan nalog za raspisivanjem tjeralica, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Odluku o pritvaranju Glavaša, nepravomoćno osuđenog na deset godina zatvora zbog ratnog zločina, donijelo je oko 15 sati izvanraspravno vijeće nakon što je od Mandatno-imunitetnog povjerenstva dobilo odluku o ukidanju zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu (HDSSB) i odobrenju za pritvor, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića.

Sudac Željko Horvatović, koji je predsjedavao sudskim vijećem koje je krajem prošlog tjedna nepravomoćno osudilo Glavaša i još petero optuženika u slučaju "selotejp", odmah je policiji izdao nalog za raspisivanje tjeralice.

Branimir Glavaš je na dan izricanja presude otišao u BiH, čije državljanstvo također ima, što ga, kao i u slučaju riječkog kirurga osuđenog zbog korupcije Ognjena Šimića, štiti od izručenja Hrvatskoj.

Ravnateljstvo policije priopćilo je da je poslijepodne raspisana lokalna tjeralica za Branimirom Glavašem koja vrijedi na teritoriju Republike Hrvatske te da je, u suradnji s drugim nadležnim institucijama, u tijeku i postupak raspisivanja međunarodne tjeralice.

U priopćenju koje je potpisao načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec navodi se da je za Branimirom Glavašem raspisana lokalna tjeralica, te da je u tijeku i raspisivanje međunarodne tjeralice. (hina/metro-portal)

11.05.2009. 20:29:34
http://m.metro-portal.hr/glavasu-odredjen-pritvor-i-raspisana-tjeralica/17629/