objavljeno 08.09.2011. 19:19:00
SAMILOST

Galliano dobio samo uvjetnu kaznu

Iznos kazne, izrečene uvjetno na nekoliko godina, neće predstavljati nikakvo financijsko opterećenje za Galliana

Kontroverzni dizajner prošao samo s uvjetnom

Francuski sud u četvrtak je odredio šest tisuća eura uvjetne kazne Johnu Gallianu nakon što ga je proglasio krivim za protusemitsko ponašanje, čime je okončana višemjesečna saga o društvenom padu bivšega glavnog dizajnera modne kuće Dior.

Iznos kazne, izrečene uvjetno na nekoliko godina, neće predstavljati nikakvo financijsko opterećenje za Galliana, čiji se imetak procjenjuje na više milijuna dolara.

Kazna je sukladna zahtjevu koji je tužiteljstvo izreklo u lipnju i znatno je ispod maksimalne presude predviđene za takve slučajeve koja iznosi 22 tisuće eura i šestmjesečnu kaznu zatvora.

Sutkinja Anne-Marie Sauteraud je razmjerno blagu presudu objasnila činjenicom da Galliano dosad nije kažnjavan, da je spram drugih uvijek iskazivao poštovanje i toleranciju te da je nakon uhićenja potražio pomoć u odvikavanju od droge i alkohola.

Galliano će morati platiti više od pet tisuća eura sudskih i odvjetničkih troškova te po jedan euro simbolične odštete osobama koje su ga tužile.

No najveću cijenu za ispad u kojem je krajem prošle godine u jednom pariškom baru jednom paru vičući uputio antisemitske pogrde Galliano je već platio gubitkom namještenja u Dioru i prisilnim napuštanjem modne tvrtke koja nosi njegovo ime i koju je osnovao te gubitkom ugleda, nekad nedodirljivog u svijetu visoke mode.

08.09.2011. 19:19:00
http://m.metro-portal.hr/galliano-dobio-samo-uvjetnu-kaznu/63025/