objavljeno 21.06.2014. 07:16:00
SP BRAZIL 2014

Francuska deklasirala Švicarsku, Kostarika pobijedila Italiju

Fantastična Kostarika vodi u skupini smrti s maksimalnim učinkom nakon dva kola, a Francuzi su demonstrirali nevjerojatnu snagu

Benzema je penal izborio i promašio, ali je ipak dao gol nakon toga
Benzema je penal izborio i promašio, ali je ipak dao gol nakon toga (Screenshot YouTube)

Kostarika je definitivno prva senzacija SP-a, jer nakon što su se vratili i razbili Urugvaj u prvoj utakmici, danas su Talijanima održali pravu lekciju igranja na rezultat, što graniči sa znanstvenom fantastikom.

Izumiteljima igre na rezultat prodali su njihovu igru, potpuno gušenje svih linija, oduzimanje lopte na 40 metara, a nakon što je kapetan Ruiz zabio za vodstvo, Talijane su napravili smiješnima ne dozvolivši im da ozbiljnije ugroze gol. 

Sve u svemu, Italija, Urugvaj i Engleska moraju divljati u zadnjem kolu da osiguraju prolaz, Kostarika je to sve obavila unaprijed.

Francuzi jesu u prvom kolu pomeli Honduras 3:0, no to nije bilo dovoljno ozbiljno shvaćeno, pa je trebala današnja fantastična predstava, pobjeda 5:2 protiv jake, jake Švicarske da svi shvate da se Benzema, Pogba i društvo nisu došli šaliti, nego igrati nogomet. 

Francuska nema Riberyja, no ima Deschampsa na klupi koji jako dobro zna što radi i Benzemu na terenu koji suvereno vodi svoju reprezentaciju, pokazujući da je njegovo mjesto u Realu daleko, daleko ispod njegove stvarne vrijednosti, unatoč današnjem promašenom jedanaestercu. Uostalom, on ga je i izborio ...

Ekvador je odličnom igrom Ennera Valencie uspio preokrenuti rezultatski zaostatak protiv Hondurasa koji je poveo u 31. minuti. Samo dvije minute kasnije Valencia je poravnao, da bi u 65. minuti postigao gol koji bi Ekvadoru mogao, u slučaju povoljnog rezultata protiv Francuske u zadnjem kolu, donijeti prolaz u osminu finala. 

Sve rezultate i tablice po skupinama pogledajte ovdje

21.06.2014. 07:16:00
http://m.metro-portal.hr/francuska-deklasirala-svicarsku-kostarika-pobijedila-italiju/85725/