objavljeno 24.02.2008. 23:06:41

Finalisti Dore oduševljeni pobjedom Kraljeva ulice

Pobjednici ovogodišnje Dore najavljuju dolazak Eurosonga u Zagreb

Rraljevi ulice su nakon slavlja izjavili kako će se odmah vratiti na svoje radno mjesto - zagrebačke ulice
Rraljevi ulice su nakon slavlja izjavili kako će se odmah vratiti na svoje radno mjesto - zagrebačke ulice (Tea Cimaš/CROPIX)

Kako je već poznato, na šesnaesti Eurosong putuju Kraljevi ulice & 75 cents sa svojom pjesmom ‘Romanca’. Treći nastup Kraljeva ulice, Zagrepčanima dobro poznati po nastupima  u užem centru, bio je i najsretniji. Na posljednje dvije Dore Kraljevi ulice plasirali su se na drugo mjesto.

Borba za prvo mjesto s Antonijom Šolom i pjesmom ‘Gdje je srce tu je dom’ do samog je kraja bila neizvjesna.  Žiri je ‘Romanci’ dodijelio 16 bodova, a pjesmi Antonije Šole 15, dok je publika svojim glasovima napravila obrnuto, Šoli 16 a Kraljevima ulice 15.

U razgovoru za Net.hr, Kraljevi ulice nisu skrivali sreću zbog pobjede.

 - Izvan sebe sam. Ovo zaista nisam očekivao, jer je ovogodišnja Dora glazbeno bila najjača dosad - rekao je frontmen Kraljeva ulice Hadži. Najstariji član benda, Laci, koji je nastupio pod umjetničkim imenom 75 cents kazao je pak kako još nisu razmišljali o vizualnom dijelu nastupa u Beogradu, no kako je siguran da će imati vrlo atraktivnu izvedbu.

- Nismo o nastupu uopće razmišljali, ali bit će dojmljivo - izjavio je i dodao da se neizmjerno ponosi članovima grupe na višegodišnjoj ustrajnosti u vezi nastupa na Dori.

- Moja najveća želja je Eurosong dovesti u Hrvatsku. Mislim da bi bio red da se već jednom održi kod nas. To je ono što ćemo učiniti - oduševljeno je zaključio Laci, odnosno 75 cents.

Pobjeda Kraljeva ulice dočekana je s oduševljenjem od konkurenata u finalu.

Treća srećaKraljevi ulice triput su nastupali na Dori, a dvaput su bili drugi.
Borba se do samog kraja vodila s Antonijom Šolom i pjesmom ‘Gdje je srce tu je dom’, te Majom Šuput i njezinom pjesmom ‘Lako zaljubljiva’.
Njihovu pobjedu iz prvog je reda pratio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je oduševljeno rekao: ‘Navijao sam za Kraljeve ulice jer sve što je zagrebačko, meni je najbolje!’.

Glavna konkurentica Antonija Šola također se doimala sretnom zbog pobjede neobičnih Kraljeva.

- Prezadovoljna sam! Da im žiri nije dao bod više, ja bih im prepustila pobjedu. Jako mi je drago što upravo oni idu na Eurosong i mislim da su to zaslužili.

Jedna od favoritkinja Maja Šuput, izjavila je kako smatra da je imala najbolji scenski nastup, no kako treba poštovati želju publike.

- Drago mi je što su u pitanju Kraljevi ulice, sve ove dane stalno govorim da su oni pobjednici. (Metro)

24.02.2008. 23:06:41
http://m.metro-portal.hr/finalisti-dore-odusevljeni-pobjedom-kraljeva-ulice/3419/