objavljeno 29.08.2020. 14:01:00
COOL

Filmska glazba na sunčanoj strani Prisavlja

U subotu 29. kolovoza u 21 sat na južnom travnjaku Hrvatske radiotelevizije (HRT) u sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja odzvanjat će zvuci poznate filmske glazbe

Dobra glazba
Dobra glazba (Arhiva)

Simfonijskim orkestrom HRT-a ravnat će mladi dirigent Veton Marevci koji je za večer filmske glazbe odabrao najpoznatije glazbene teme velikih filmskih hitova koji bez njih ne bi bili potpuni.

- To je jedan miks lijepih hitova filmske glazbe najpoznatijih kompozitora Johna Williamsa, Hansa  Zimmera, Nina Rote i posebno, u sredini programa, izdvojen blok skladbi Ennija Morriconea koji nas je nedavno, na žalost napustio - kazao je maestro Marevci gostujuću u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

- I u velikim europskih orkestrima se sve više izvodi filmska glazba. Vjerujem da je put kojim će i hrvatski orkestri krenuti - dodao je.

Prije koncerta, od 20.05, s južnog travnjaka HRT-a, posjetitelji i gledatelji HRT-a moći će pratiti emisiju uživo Noć filmske glazbe u kojoj će se razgovarati o velikanima holivudske filmske glazbe kao i posebnostima partitura glazbe stvarane za film. Voditelji emisije su Dean Šoša i Jana Haluza, a gosti Hrvoje Turković, Irena Paulus i Veton Marevci.

- Najvažnija stvar što se tiče filmska glazbe je da ona kreira atmosferu od početka do kraja, a nekada prije je zaista bila i pokretač same radnje - istaknuo je Marevci.

Na travnjaku HRT-a, u opuštenoj atmosferi posjetitelji i gledatelji HRT-a uz Simfonijski orkestra HRT-a odgledat će neke od najpoznatije scena velikih filmskih hitova kao što su SupermanHarry PotterPirati s KaribaTitanikKumBilo jednom u AmericiMisijaDobar, loš, zaoSedmorica veličanstvenihIndiana JonesGospodari prstenova i Zvjezdani ratovi.

Izravni prijenos emisije i koncerta pratite na Trećem programu HTV-a, a svoj dolazak možete prijaviti, putem obrasca za prijavu, na mrežnim stranicama HRT-a na kojima su i detaljne upute vezane za dolazak na koncert.

29.08.2020. 14:01:00
http://m.metro-portal.hr/filmsa-glazba-na-suncanoj-strani-prisavlja/127163/