objavljeno 06.06.2023. 08:31:00
LOVICA

Fil Rouge Capital investirao u 150 tvrtki

Fil Rouge Capital nije vezan za određeni industrijski sektor, tako da je većina tvrtki u koje smo uložili bazirana na fintechu, logistici, mobilnosti, climate techu, između ostalih

Fil Rouge Capital
Fil Rouge Capital (Arhiva)

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj.

Iznimno smo ponosni obavijestiti vas da smo od početka operativnog djelovanja fonda u Republici Hrvatskoj u rujnu 2019. godine, napravili više od 150 investicija u hrvatske startupe i tvrtke.

Ta su ulaganja izvršena kroz naša 3 programa:

Program Startup School (do 10 tisuća €)

Akceleratorski program (do 50 tisuća eura)

Program rasta (do 2 milijuna eura)

Neizmjerno smo zahvalni na ukazanom povjerenju osnivača startupa u koje smo investirali, a moramo priznati kako smo zatečeni velikim brojem pristiglih prijava za potencijalnom Investicijom od osnutka fonda.

U potpunosti smo operativni i nastavljamo svoju misiju ulaganja u hrvatske startupove i daljnji razvoj hrvatskog ekosustava do kraja aktivnog razdoblja fonda, koje završava 31. prosinca 2023.

Fil Rouge Capital nije vezan za određeni industrijski sektor, tako da je većina tvrtki u koje smo uložili bazirana na fintechu, logistici, mobilnosti, climate techu, između ostalih.

Stevica Kuharski, principal pri Fil Rouge Capital investicijskom fondu:

"Ako uzmemo u obzir da smo prve investicije napravili u rujnu 2019. godine, moram priznati da je odrađenih 150 investicija značajno postignuće!

Fil Rouge Capital postao je investitor kojeg biraju odvažni osnivači iz regije, a ovu ćemo tradiciju nastaviti i u sljedećem fondu u 2024. godini!"

06.06.2023. 08:31:00
http://m.metro-portal.hr/fil-rouge-capital-investirao-u-150-tvrtki/142655/