objavljeno 19.06.2015. 16:31:00
5. FZFF

Fantastic Zagreb Festival predstavio peto izdanje

Fantastic je i ove godine Dog Friendly festival, a svi gledatelji koji na ljetnu pozornicu Tuškanac povedu i svog četveronožnog ljubimca moći će besplatno gledati film

Već peti Fantastic Zagreb
Već peti Fantastic Zagreb (FZFF)

Fantastic Zagreb film festival predstavio je vrhunski program koji nas očekuje na ovogodišnjem petom izdanju! Intrigantna filmska priča počinje 26. lipnja i traje do 04. srpnja, a oduševit će brojnim trilerima, fantastikom, suspensom, eksperimentalnim filmovima, začudnim dramama, kratkim filmovima i dodatnim iznenađenjima.

Uzbudljivi naslovi regionalnih i europskih premijera zasigurno će zaintrigirati brojne filmofile, a u devet festivalskih dana nekoliko kultnih klasika proslavit će svoje obljetnice prikazivanja. Festival se otvara filmom Koma dan! (A Hard Day) višestruko nagrađivanim i nominiranim korejskiim trilerom, istovremeno ispunjenim crnim humorom i akcijom! Riječ je o filmu koji nikada ne prestaje biti zabavan, ali nemojte se zavaravati, ima on i svoje tamne trenutke. Ono što je najvažnije je činjenica da vas vodi na putovanje koje neprestano intrigira i motivira da želite više, a da pritom nemate pojma gdje će vas sljedeći trenutak odvesti.

Dom najintrigantnijeg filmskog festivala u regiji i ove su godine fantastična ljetna pozornica Tuškanac, kino Europa/Muller, CineStar Zagreb u Branimir Centru, a posebno odabrane projekcije očekuju nas i na utvrdi Medvedgrad čije je fantastično okruženje kao stvoreno za Fantastic Zagreb!

"Neizmjerno nam je zadovoljstvo najaviti naš mali jubilej, naš već peti rođendan! Fantastic Zagreb je 'rođen' 2011, u vrijeme recesije i i dalje se svake godine ispočetka borimo s financijskom situacijom. No svake godine smo programski sve jači bez obzira na financijske zamke i neizmjerno zahvalni svim našim fanovima da tako brzo rastemo i Vipnetu na podršci od prve godine. Ove godine pokrećemo i prvi Europski žanrovski forum, radimo dvije fantastične projekcije na utvrdi Medvedgrad i imamo izvrstan program s naslovima iz cijelog svijeta." - najavila je su-osnivačica festivala Mirjana Mia Pećina.

Više o novom dijelu Fantastica, paneuropskom projektu EGF rekao nam je Stjepan Hundić, su-osnivač festivala: "Po prvi puta u regiji, Fantastic Zagreb, uz podršku HAVC-a, Deska Kreativne Europe-ured Media, TZGZ i grada Zagreba, organizira i Europski žanrovski forum. Na predavanjima i panel diskusijama sudjelovat će više od 30 međunarodnih filmskih profesionalca, dok će se u popodnevnim satima predstaviti 12 regionalnih i međunarodnih projekata u pitching dijelu Foruma. Stvarno smo jako zadovoljni odazivom predavača i temama Foruma i vjerujemo da će ovo biti početak jednog korisnog i edukativnog dijela Fantastica!".

Forum je otvoren i beplatan za sve filmske profesionalce iz Hrvatske i regije i održava se 2. i 3.7. u dvorani Muller kina Europa s početkom u 10:30 sati.

Ulaznice za festival mogu se kupiti od 24. lipnja u Kinu Europa od 17h do 21h, te od 26. lipnja na blagajni ljetne pozornice Tuškanac od 20:30h do 23:30h. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kuna, tjedna ulaznica 150 kuna, te studentska 120 kuna, dok su ulaznice za projekcije na Medvedgadu 45 kuna i uključuju prijevoz na/sa Medvedgrada (polazak iz Šestina).

"Fantastic Zagreb Film Festival podržavamo već petu godinu zaredom, a i ove smo godine ponovno pripremili brojne pogodnosti za ljubitelje fantastičnog filma. Osim 35 besplatnih filmova s prošlogodišnjih izdanja u videotekama B.net i Vip TV-a, na našim društvenim mrežama dijelit ćemo ulaznice za festivalski program" - rekla je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, generalnog sponzora FZFF-a.

Fantastic je i ove godine Dog Friendly festival, a svi gledatelji koji na ljetnu pozornicu Tuškanac povedu i svog četveronožnog ljubimca moći će besplatno gledati film.

Za detaljan raspored projekcija i više informacija posjetite www.fantastic-zagreb.com

19.06.2015. 16:31:00
http://m.metro-portal.hr/fantastic-zagreb-festival-predstavio-peto-izdanje/92441/