objavljeno 25.10.2015. 14:46:00
SVE JE TU

Facebook poboljšava svoju tražilicu

Facebook je odlučio poboljšati svoju tražilicu. Najnoviji pomaci isprva će biti dostupni samo onima koji koriste engleske postavke, a potom će tek profunkcionirati i kod drugih.

Nisu baš svi oduševljeni ...
Nisu baš svi oduševljeni ... (Arhiva)

Facebook povećava mogućnosti pretraživanja kako bi se osiguralo korisnicima da pretražuju teme o kojima se raspravlja u tuđim postovima, piše Mirror. Ta društvena mreža je objavila kako će svoju tražilicu poboljšati na način da će njenih 1,2 milijarde korisnika u njoj po određenom upisanom izrazu moći pronaći rasprave i postove na tu temu. Na taj način će se Facebook članovi odmah moći uključiti u rasprave

Ali nije baš sve tako sjajno. Nezgodna stvar nove tražlice je će sve vaše objave biti vidljive svima, bez obzira koliko stare one bile. To se nastavlja na prošlogodišnju dogradnju kada je postalo moguće pretraživati sve individualne objave. Ali onda se to odnosilo samo na vaše prijatelje.

Sada je dodano 2 trilijuna objava iz cijeloga svijeta. Biti će puno lakše svakome pronaći stare postove za koje ljudi možda nisu namjeravali da budu javni.

No, ipak - Facebook vam pruža mogućnost skrivanja postova. Odite na 'Postavke', a zatim dolje na 'Vidi više postavki'. Tamo vam je prvo 'Tko može vidjeti moje objave?', Tamo imate 'Ograničite broj prošlih objava'. Tamo možete promijeniti da svaku objavu koju ste ikada napravili mogu vidjeti samo vaši prijatelji, te ih istovremeno sakriti od novih potraga.

U budućnosti, ta će se ista stranica s postavkama moći koristiti kako bi ograničili objave samo na prijatelje ili specifične ljude. Isti izbor će se moći napraviti kad god budete nešto objavljivali preko opcija za publiku, preko čega ćete moći određivati tko će sve moći vidjeti što ste napisali na Fejsu

25.10.2015. 14:46:00
http://m.metro-portal.hr/facebook-poboljsava-svoju-trazilicu/94677/