objavljeno 27.11.2019. 09:29:00
DAKLE...

Facebook i Twiiter opet dozvolili curenje podataka

Stručnjaci za računalnu sigurnost upozorili su te dvije tvrtke kako pojedini setovi alata za razvoj softvera omogućavaju pristup osobnim podacima korisnika

Stalno se događa...
Stalno se događa... (Arhiva)

Facebook i Twitter ponovno su u problemu - stručnjaci za računalnu sigurnost upozorili su te dvije tvrtke kako pojedini setovi alata za razvoj softvera omogućavaju pristup osobnim podacima poput adresa e-pošte, korisničkih imena i nedavnih tvitova.

Iz Facebooka i Twittera stiglo je upozorenje kako su osobne informacije više stotina korisnika možda bile izložene riziku nakon što su se logirali u aplikacije za operativni sustav Android kao što su Giant Square i Photofy, preuzete iz trgovine Google Play.

Stručnjaci za računalnu sigurnost upozorili su te dvije tvrtke kako set alata za razvoj softvera One Audience omogućava razvojnim programerima pristup osobnim podacima poput adresa e-pošte, korisničkih imena i nedavnih tvitova.

U Twitteru su obećali upozoriti pogođene korisnike i obavijestiti Google te Apple o pronađenom sigurnosnom propustu, dok su iz Facebooka upozorili kako je uz One Audience aktivan i Mobiburn.

Oba entiteta plaćaju developerima za postavljanje zlonamjernog softvera u više aplikacija dostupnih u popularnim trgovinama aplikacijama

27.11.2019. 09:29:00
http://m.metro-portal.hr/facebook-i-twiiter-opet-dozvolili-curenje-podataka/122160/