objavljeno 05.03.2008. 00:49:38

Fabregas izbacio prvaka Europe

U četvrtfinalu Lige prvaka igrat će Arsenal, Barcelona, Manchester United i Sevilla

Španjolac je pronašao ključ Milanove brave nakon 174 minute igre bez pogodaka
Španjolac je pronašao ključ Milanove brave nakon 174 minute igre bez pogodaka (Reuters)

Milan je predao titulu prvaka Europe! Arsenal je prohujao San Sirom, poletne i rastrčane zvijezde Arsenea Wengera u potpunosti su nadigrale milanske veterana i vjerojatno stavile točku na ‘i’ jedne sjajne generacije ‘rossonera’. Arsenalu će se u četvrtfinalu Lige prvaka pridružiti Barcelona, Manchester United i Sevilla.

Šlager večeri odigran je na San Siru. Arsenal je tek u posljednjih šest minuta slomio Milan, no prema prikazanom, ‘mat’ se trebao dogoditi puno ranije. Možda još i u prvom ogledu na Emiratesu.

Teška i stara Milanova momčad nije imala šanse parirati ‘topnicima’. Arsenal je, osim u prvih deset minuta, stalno kontrolirao situaciju na terenu, pritiskao i pucao sa svih strana. Arsenalovi ofenzivni igrači često su bili na distanci, tako da je vratar Kalac bio na sto muka. U prvom dijelu Diaby je pucao malo pored vratnice, pa je Adebayorov udarac Kalac jedva obranio, i na kraju je Fabregas pogodio gredu.

REZULTATI:Milan - Arsenal 0-2 (Fabregas 84, Adebayor 90, 0-0), ManU - Lyon 1-0 (Ronaldo 41, 1-1), Barcelona - Celtic 1-0 (Xavi 3, 3-2), Sevilla - Fenerbahçe 5-5-11m, 3-2 (Alves 5, Keita 9, Kanoute 41/Deivid 41, 79, 2-3);  SRIJEDA: Porto - Schalke (0-1), Real (M) - Roma (1-2), Inter - Liverpool (0-2), Chelsea - Olympiacos (0-0) 

Ipak, svi ti promašaji ostali su nekažnjeni. Milanovi napadači bili su totalno isključeni iz igre, a Kaka se pojavljivao tek u ‘bljeskovima’. Zasluženi gol Arsenala stigao je u 84. minuti kada je Fabregas preciznim udarcem sa 25 metara pogodio sami kut Milanova gola. U sudačkoj nadoknadi pitanje pobjednika razriješio je Adebayor.

Prava drama odvijala se u Sevilli, gdje je domaćin protiv Fenerbahçea stradao u ruletu 11-eraca. Prošle godine Andalužanima se posrećilo u finalu Kupa Uefe, no negdje im se moralo vratiti. Turski junak zove se Volkan Demirel a obranio je tri penala! Zanimljivo, taj isti Demirel je u prvom dijelu dobio dva gola ‘iz svlačionice’. (METRO) 

05.03.2008. 00:49:38
http://m.metro-portal.hr/fabregas-izbacio-prvaka-europe/3927/