objavljeno 10.06.2017. 12:01:00
TENIS

Eurosport promijenio ime emisije o tenisu u Game, Schett & Mats

Emisija se već puno desetljeće prikazuje na Eurosportu pod imenom Game, Set & Mats, a John McEnroe je pozvao gledatelje da podrže kampanju za promjenu korištenjem hashtaga #GameSchettMats

Game, Schett & Mats
Game, Schett & Mats (Eurosport)

Obožavatelji tenisa slavili su sinoć nakon što su šefovi Eurosporta odobrili promjenu imena omiljene teniske emisije u Game, Schett & Mats.

Povjerenik za tenis, John McEnroe, je prošle nedjelje, nakon mjeseci pritiska obožavatelja i medija, objavio kampanju za lobiranje vodećih ljudi Eurosporta, kako bi promijenili ime emisije i time odali priznanje ulozi koju uz Matsa Wilandera u emisiji ima Barbara Schett.

Povjerenik McEnroe potvrdio je promjenu imena emisije sinoć tijekom programa.

Emisija se već puno desetljeće prikazuje na Eurosportu pod imenom Game, Set & Mats, a John McEnroe je pozvao gledatelje da podrže kampanju za promjenu korištenjem hashtaga #GameSchettMats na društvenim mrežama. Obožavatelji su odgovorili stotinama poruka podrške na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Podršku su među brojnima iskazala i poznata imena iz svijeta sporta poput skijašice Lindsey Vonn, polufinalista ovogodišnjeg Roland Garrosa Dominica Thiema, te legendarne tenisačice Kim Clijsters i Conchita Martinez.

Barbara Schett je izjavila: „Nisam znala da će se pokrenuti ova kampanja, ali priznajem da me oduševila podrška ljubitelja tenisa diljem Europe."

„Pristižu nam jako pozitivne reakcije na emisiju. Mats i ja govorimo o sportu kojeg istinski volimo i mislim da su gledatelji osjetili našu strast."

Viši podpredsjednik Discoveryja za sportski sadržaj i produkciju Arnaud Simon je izjavio: „Nismo mogli odoljeti zahtjevima za promjenom. Eurosport uvijek sluša svoje obožavatelje, a ovo je stvarna pobjeda svih onih koju su se uključili u akciju."

"Barbara je vrhunska novinarka i zaslužuje ovo priznanje. Barabara i Mats su sinonimi za prijenos tenisa na Eurosportu i uvijek nam je pravo zadovoljstvo surađivati s njima tijekom prijenosa Grand Slam turnira."

Barbara Schett i trostruki osvajač Roland Garrosa Mats Wilander vode emisiju Game, Schett & Mats, koja se emitira na Eurosportu svakog dana tijekom svih Grand Slam turnira 2107. U emisiji se analiziraju mečevi i igra tenisača te najavljuju najvažniji susreti koji dolaze.

Nakon Roland Garrosa, Eurosport - dom Grand Slam tenisa - će prenositi Wimbledon u 34 zemlje Europe (ekskluzivno: Azerbajdžan, Belgija, Bugarska, Finska, Gruzija, Mađarska, Island, Kazahstan, Kirgistan, Norveška, Rumunjska, Rusija, Švedska, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan, Ukrajina, Uzbekistan)

10.06.2017. 12:01:00
http://m.metro-portal.hr/eurosport-promijenio-ime-emisije-o-tenisu-u-game-schett-and-mats/105473/