objavljeno 04.05.2010. 16:48:00
ARENA ILI?

EP u vaterpolu - lokacija održavanja još nepoznata

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva u vaterpolu održat će se 21. svibnja u središtu Zagreba, na Trgu bana Jelačića

(Željko Tutnjević/CROPIX)
Još nije odlučeno gdje će se igrati utakmice na 29. europskom vaterpolskom prvenstvu kojemu je od 29. kolovoza do 11. rujna 2010. domaćin Zagreb.

"Na žalost još vam ne mogu reći gdje će se igrati utakmice na 29. prvenstvu Starog kontinenta, ali sam na današnjem sastanku upozorio najodgovornije ljude Ingre, Holdinga i grada Zagreba, da bi odgovor na to pitanje morali znati prije 18. svibnja kada nam u inspekciju dolaze vodeći ljudi LEN-e", kazao je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić.

Po njegovim riječima čelništvo HVS-a stoji iza odluke da se prvenstvo igra u Areni pred 12.000 gledatelja, jer, osim ugrađenog montažnog bazena, najveća športska dvorana u zemlji ima svu potrebnu infrastrukturu za ovo natjecanje.

"Nadam se da se neraščišćeni računi u odnosima između Ingre i Grada neće sada prelomiti preko vaterpola. Mi prave alternative za Arenu i nemamo, jer i na otvorenom bazenu Mladosti na Savi treba izvršiti temeljitu rekonstrukciju, ali i u tom slučaju opet ovisimo o vremenskim prilikama", zaključio je Bukić.

Na prvenstvu Starog kontinenta nastupit će 12 muških i osam ženskih nacionalnih vrsta. U konkurenciji vaterpolista, uz reprezentacije iz prve jakosne skupine, Srbije, Crne Gore, Španjolske, Italije, Mađarske i Hrvatske, nastupiti će i uvijek neugodne selekcije Grčke, Njemačke, Rusije i Rumunjske, dok je za reprezentacije Makedonije, kojima će to biti drugi nastup na EP, i Turske, koji će se prvi put pojaviti na EP, i sam plasman na završni turnir veliki uspjeh.

U izjednačenoj konkurenciji djevojaka iz Rusije, Njemačke, Nizozemske, Italije, Grčke Mađarske i Španjolske jedino reprezentativke Hrvatske nisu još dostigle potrebnu kvalitetu s kojom bi se mogle suprostaviti bilo kojoj reprezentaciji na prvenstvu. Ždrijeb skupina Europskog prvenstva u vaterpolu održat će se 21. svibnja u središtu Zagreba, na Trgu bana Jelačića. (hina/metro-portal)

04.05.2010. 16:48:00
http://m.metro-portal.hr/ep-u-vaterpolu-lokacija-odrzavanja-jos-nepoznata/39275/