objavljeno 28.02.2008. 22:35:42

Elizabeth Taylor se bori za život

Slavnoj glumici počeli su otkazivati jetra i bubrezi
Slavnoj glumici počeli su otkazivati jetra i bubrezi (Getty Images)

Zbog dugogodišnjeg uzimanja tableta za ublažavanje bolova, jedna od najpoznatijih svjetskih glumica Elizabeth Taylor, našla se u teškoj životnoj situaciji. Holivudska diva već danima odbija da je prikopčaju na uređaje, jer ne želi živjeti na taj način, javlja portal Net.hr.

Tjelesni organi Elizabeth Taylor počeli su otkazivati i 76-godišnja diva se ponovno našla usred teške bitke za život. Njezina posljednja kriza uzrokovana je tabletama za smanjenje bolova, koje prekomjerno uzima već godinama.

- Lijekovi su jako oštetili jetru i bubrege, a ona odbija dijalizu koja bi joj omogućila produženje života. Tijelo joj se počinje ‘gasiti’, a ona ne želi da joj se pomoću tehničkih uređaja produžuje život. Ne želi živjeti uz pomoć aparata - izjavio je izvor za američki tabloid National Enquirer.

BolestiGlumica je posljednjih godina preživjela moždani i srčani udar, a borila se i s rakom kože. 

Taylor je napustila glumu 2003. godine, kada je službeno objavila da odlazi u mirovinu.
Prije i nakon toga, nekoliko se puta pokušala odviknuti  od alkohola, doživjela moždani, pa i srčani udar, borila se s rakom kože i nekoliko puta lomila kralježnicu. Ovoga puta prognoze nisu nimalo ‘ružičaste’. (METRO) 

28.02.2008. 22:35:42
http://m.metro-portal.hr/elizabeth-taylor-se-bori-za-zivot/3720/