objavljeno 18.03.2015. 16:11:00
PARTY

Dvostruka proslava - 5 Chew the Fat! CRO i 10 JabbaTon godina

Peti rođendan Chew the Fat! CRO programa i deseta JabbaTon godišnjica obilježavaju se u subotu, 28. ožujka u Sirupu i KSET-u

Dva sjajna partija iste večeri
Dva sjajna partija iste večeri (Arhiva)

Dvije večeri koje su obilježile zagrebačku, ali i regionalnu bass scenu u posljednjem desetljeću te bile predvodnici u promicanju te popularizaciji bass glazbe u Hrvatskoj, iste večeri u dva kluba zajedničkom će proslavom obilježiti zavidni jubilej.

Peti rođendan Chew the Fat! CRO programa i deseta JabbaTon godišnjica obilježavaju se u subotu, 28. ožujka u Sirupu i KSET-u.

Prvi dio proslave u KSET-u bit će svojevrsna točka na i JabbaTon ere, označavajući zaokruženo desetljeće i odlazak u mirovinu klupske večeri koja je oduvijek pomicala granice klupskog iskustva te ostavila trag u srcima mnogih zagrebačkih clubbera. Kao jedan od najdugovječnijih kontinuiranih klupskih programa u Zagrebu, JabbaTon je u 10 godina održavanja u našu metropolu doveo mnoge velikane kao što su Skepta, JME, DJ Craze, D Double E, P Money, Deekline, Ed Solo, Mo' Horizons, Plastician, Coldcut ali i po prvi puta u Zagrebu ugostio danas najpoznatiji bend s ovih prostora Dubioza Kolektiv. Pokretanjem etikete JabbaTon Records dana je i prilika domaćim i regionalnim izvođačima da promoviraju svoju glazbu, te je nerijetko svojim djelovanjem privukla i strane izvođače. Za ovo završno izdanje JabbaTon se vraća u klub u kojem je sve i počelo, zagrebački KSET gdje će se oriti reggae, hip hop, grime, breaks, drum'n'bass, sve ono na što smo godinama rado plesali.

U gostima je engleski roots/reggae DJ Floycide član Ascenzion ekipe, ali i počasni JabbaTonac. Diyala, naša kraljica eksperimentalnog hip-hopa nastupit će live, a ujedno i predstaviti novi video spot. Novi spot i live nastup, MC vještine i hip hop na JabbaTon rođendanu predstavit će i Tone Tuoro. U gostima je i jedno od najpoznatijih imena domaće klupske scene DJ Chill, a tu su i članovi JabbaTon ekipe - Nesho, Koknee te dizajner većine JabbaTon vizuala kroz godine ali i DJ Corea koji će odvrtiti posebni retrospektivni drum'n'bass vinyl set.

Drugi dio rođendanske proslave vodi nas u zagrebački Sirup na proslavu 5. rođendana Chew the Fat! CRO kolektiva. Najistaknutiji zagrebački klupski program, Chew The Fat! CRO iznova predstavlja najnovije glazbene trendove, uz drum'n'bass, garage, trap, dubstep i bass house zvukove, a u pet godina nametnuo se i kao program koji svoje djelovanje širi po domaćim i regionalnim festivalima.

Street Creeps su već otprije poznati domaćoj pulici, a stvaraju glazbu u okvirima drum'n'bassa, dubstepa i housea. Njihova izdanja "Unstoppable" ili pak "Bitches" odzvanjaju plesnim podijima, a ovoga puta to će biti podij Sirupa. Proslavi se naravno priključuju i JabbaTonci Rea, te drum'n'bass majstor Kodin uz rezidente Yesha i DMT-a u pratnji MC Tone Tuora i neizostavnog VJ -polygona.

Program u KSET-u počinje u 22 sata i traje do 3 ujutro. Ulaz u KSET je besplatan do 23h, 10kn do ponoći, a nakon toga je 20 kuna. Program u Sirupu počinje u 1 sat iza ponoći. Ulaz u Sirup je 20 kuna za sve s kartom ili pečatom iz KSET-a, a 30 kuna za ostale.

JABBATON @ KSET / 22:00 - 03:00 /

(reggae, hip hop, grime, breaks, drum'n'bass)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

✖ FLOYDCIDE (Ascenzion, JabbaTon, UK)

✖ DIYALA live + promocija novog spota

✖ TONE TUORO live + promocija novog spota (CTF!Cro, Blackout, ZG)

✖ DJ Chill (Phat KSET)

✖ Corea (JabbaTon) - special retrospective dnb vinyl set!

✖ Nesho (JabbaTon)

✖ Koknee (JabbaTon)

Upad: besplatno do 23h / 10kn do 00:00h / 20kn iza

 

CHEW THE FAT! CRO @ SIRUP / 01:00 - 08:00 /

(drum'n'bass, trap, dubstep, bass)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

▼STREET CREEPS (PlayMe2, JabbaTon Rec., UK)

▼ Kodin (Close2Death, Mindtech, JabbaTon)

▼ Rea (JabbaTon)

▼ Yesh (CTF!Cro, JabbaTon Rec.)

▼ DMT (CTF!Cro, Black Light)

▼ MC Tone Tuoro (CTF!Cro)

▼ VJ -polygon (CTF!Cro)

Upad: 20kn za sve s kartom iz KSET-a, 30kn za ostale

18.03.2015. 16:11:00
http://m.metro-portal.hr/dvostruka-proslava-5-chew-the-fat-cro-i-10-jabbaton-godina/90692/