objavljeno 19.11.2018. 11:01:00
EHHH...

Društvene mreže otimaju sreću mladim djevojkama

samo jedna četvrtina ispitanih djevojaka i žena između 7 i 20 godina opisale bi se kao doista sretne

Žene su najčešći korisnici društvenih mreža
Žene su najčešći korisnici društvenih mreža (Arhiva)

Mnoge žene žive živote iz bajki, barem tako izgleda na društvenim mrežama - ipak, putovanja, šminka, odjeća i luksuzni restorani koje viđamo samo su iluzija.

Tako barem tvrdi istraživanje, koje je provela dobrotvorna organizacija Girlguiding, prema kojem su žene mnogo nesretnije nego prije deset godina, a stručnjaci su ispitali njih 1903.

Sve smo više ovisni o pametnim telefonima, a društvene mreže poput Instagrama, Facebooka, Snapchata i ostalih uzele su mah na mentalnom zdravlju mladih. Naime, samo jedna četvrtina ispitanih djevojaka i žena između 7 i 20 godina opisale bi se kao doista sretne

Čak 59 posto djevojaka objasnilo je da su društvene mreže jedan od glavnih izvora stresa i nezadovoljstva, a njih 69 posto pripisalo je nezadovoljstvo ispitima. Rezultati su dokazali da stres izrazito utječe na zdravlje mladih pa je tako 50 posto osoba potvrdila da se posljedice njihovog raspoloženja vide i na fizičkom zdravlju.  

Amanda Medler, glavna voditeljica Girlguide organizacije, za Independet je dodala: " Poruka djevojaka i žena o ozbiljnosti problema s kojima se svakodnevno susreću ne može biti ozbiljnija."

19.11.2018. 11:01:00
http://m.metro-portal.hr/drustvene-mreze-otimaju-srecu-mladim-djevojkama/115436/