objavljeno 11.06.2012. 20:23:20
SKUPINA D

Dosadan remi Francuske i Engleske

Od utakmice dvije velesile očekivalo se puno, no ispala je nevjerojatno dosadna, uz povremene bljeskove Francuza

Francuski su treninzi siguro zanimljiviji od ove utakmice
Francuski su treninzi siguro zanimljiviji od ove utakmice (Arhiva)

Hrvatska se, u slučaju prolaska u četvrtfinale, križa sa skupinom D, pa je današnja prva utakmica Francuske i Engleske bila zanimljiva s te strane, no nažalost to je bilo jedino uzbudljivo u ovoj uspavanci.

Englezi su na Euro stigli desetkovani, uz to Rooney ne smije nastupati na prve dvije utakmice, pa je miješani sastav seniora tipa Gerrada i Terryja ojačan mladim snagama izašao na teren s mišlju kako ne izgubiti.

Prvo poluvrijeme još je i bilo gledljivo, jer su Francuzi pritiskali, želeći prvi postići gol, ali Ribery, Nasri i Benzema kružili su oko engleskog šesnaesterca jednako jalovo kao i Španjolci neki dan oko talijanskog.

U tako postavljenoj igri bilo je pravo čudo da Francuzi nisu iskoristili šablonski postavljenu englesku vezu i obranu, pa je iz jednog od rijetkih slobodnjaka Gerrard doslovno pogodio Lescotta u glavu, a lopta je završila u golu.

Francuzi su se brzo pribrali, zaigrali brže i prodornije, i trebalo im je samo devet minuta da izjednače odličnim udarcem Samira Nasrija. I to je do kraja utakmice bilo, više manje, sve. Par udaraca Benzeme koje je Hart uspio obraniti, ostatak je bio toliko dosadan i neinventivan da se moglo mirno zaspati uz televizor.

11.06.2012. 20:23:20
http://m.metro-portal.hr/dosadan-remi-francuske-i-engleske/71847/