objavljeno 27.12.2011. 15:46:14
IPAK BOLNI REZOVI?

Doneseni prvi obrisi proračuna za 2012. godinu

"Potrošnja će biti smanjena, a hoće li to biti pet ili devet milijardi, još će se vidjeti", izjavio je nakon sastanka novinarima Linić, pri čemu je potvrdio i promjene u sustavu PDV-a

Fotografija vijesti

U Banskim dvorima održan je prvi radni sastanak nove Kukuriku vlade, na kojemu su obavljene pripreme za prvu sjednicu, a doneseni su i prvi obrisi proračuna za sljedeću godinu kojim su predviđene brojne uštede, prenosi Hina.

"Potrošnja će biti smanjena, a hoće li to biti pet ili devet milijardi, još će se vidjeti", izjavio je, nakon sastanka, novinarima Linić, koji je potvrdio promjene u sustavu PDV-a. Pritom nije želio komentirati moguće podizanje stope PDV-a na 25 posto.

Promjene će biti, rekao je, provedene na način da se jasno naznači koje socijalne i privredne kategorije trebaju manji PDV.

Potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, uoči sastanka, novinarima je izjavio da proračun i reforme ne mogu čekati, te istaknuo važnost ključnih projekata koje zemlja mora realizirati da bi se zaustavio "slobodni pad".

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je pak objavu Registra branitelja. "To je sigurno, ali priprema će biti temeljita. Pravi branitelji nemaju se čega bojati", poručio je.

27.12.2011. 15:46:14
http://m.metro-portal.hr/doneseni-prvi-obrisi-proracuna-za-2012-godinu/66744/