objavljeno 10.04.2008. 02:07:01

Donacija grafičarima

Grafički fakultet u Zagrebu jučer je dobio donaciju softverske tvrtke Adobe u vrijednosti od 882.000 kuna koja će, istaknula je dekanica Diana Miličić, biti od velike pomoći studentima toga fakulteta na kojemu sada studira oko 900 studenata.

Riječ je o paketu Adobe Creative Suite 3 Master Collection koji sadrži 100 licenci za osobna računala i 40 licenci za Mac računala, a dekanici Miličić uručio ga je Mirko Ledić, menadžer prodaje i distribucije Adobea za Adria regiju i Mađarsku. Predajući donaciju Ledić je izrazio uvjerenost da će ona pridonijeti školovanju izvrsnoga i kreativnoga kadra na Grafičkome fakultetu.

Adobeov paketSoftverski paket sadrži velik broj programa, među kojima su InDesign CS3, Photoshop CS3 Extended, Illustrator CS3, Acrobat 8 Professional, Dynamic Link, Ultra CS3 i drugi. 

Ocijenivši da hrvatski edukacijski sektor nudi velike mogućnosti, rekao je kako tvrtka Adobe smatra da postoji veliki prostor za suradnju. Posrednik u predaji donacije bila je tvrtka HSM Informatika, čija je generalna direktorica Blaženka Urbanke istaknula kako su kvalitetni stručnjaci koji su obrazovani na Fakultetu bili logičan razlog za posredovanje. (HINA) 

10.04.2008. 02:07:01
http://m.metro-portal.hr/donacija-graficarima/5701/