objavljeno 01.10.2017. 10:29:00
INICIJATIVA

Domaći glumci o problemu nasilja nad starijim osobama - 1.10. Međunarodni dan starijih osoba

Glavna Skupština Ujedinjenih naroda proglasila ga je 14. prosinca 1990. godine rezolucijom 45/106 te se od sljedeće godine počinje obilježavati svakog prvog dana listopada

Projekt za starije
Projekt za starije (MediaPunkt)

Domaći glumci Boris Miholjević i Nina Erak Svrtan te mlada stipendistica HNK u Zagrebu Petra Svrtan stali su uz projekt namijenjen osobama starije životne dobi, članovima njihovih obitelji, stručnjacima, mladima i nositeljima politika, te ukupnoj javnosti koja treba i može graditi društvo u kojem će osobe starije životne dobi imati status i kvalitetu života kakvu zaslužuju.

Međunarodnim danom starijih osoba (1. listopada) naglašava se da su starije osobe važni članovi svakog društva i ukazuje na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima. 

Glavna Skupština Ujedinjenih naroda proglasila ga je 14. prosinca 1990. godine rezolucijom 45/106 te se od sljedeće godine počinje obilježavati svakog prvog dana listopada. 

Hrvatska udruga socijalnih radnika uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi projekt pod nazivom „Dostojanstvo nema alternativu - Starost je dovoljno izazovna i bez nasilja".

U projekt se uključila i udruga Media Punkt s promotivnim spotom koji za cilj ima senzibilizaciju stručnjaka, medija i javnost za problem nasilja nad starijim osobama koji je u našem društvu još uvijek nedovoljno prepoznat.

Partneri u projektu su: Centar za socijalnu skrb Vukovar, Centar za socijalnu skrb Knin, Dom za starije osobe „Alfredo Štiglić„ Pula, Istarska udruga socijalnih radnika i Dom za starije osobe Vukovar, a suradnici na projektu su regionalne udruge socijalnih radnika.  

Dostojanstvo nema alternativu – Starost je dovoljno izazovna i bez nasilja from Media Punkt on Vimeo.

01.10.2017. 10:29:00
http://m.metro-portal.hr/domaci-glumci-o-problemu-nasilja-nad-starijim-osobama-1-10-medjunarodni-dan-starijih-osoba/107657/