objavljeno 28.07.2010. 19:48:00
KOLEKCIJA CHELSEA

Ljubavna afera Dolce&Gabbane s nogometom se nastavlja

Nova Dolce&Gabbana sportska odijela namijenjena igračima i vodstvu nogometnog kluba Chelsea predstavljaju vrhunac suradnje mode i sporta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MWN)

Moda i nogomet još jednom su se ujedinili prilikom otvaranja novog lounge bara pri CFC-u (Chelsea Football Club). Ovo novorođeno partnerstvo je dio trogodišnjeg dogovora između kluba i modne kuće, a obilježeno je predstavljanjem sjajnog lounge bara i nove sportske modne linije odijela.

Lounge bar ostavlja dojam kao da ste u kazalištu; od bogato opremljenog šanka do gotovo kraljevskog pogleda na travnjak s mjesta koja su sve samo ne jeftina. Duboka tamno plava boja zidova i ukrasa u kontrastu je s čeličnim stolicama i srebrnim i zlatnim okvirima koji opisuju povijest i staru slavu kluba. Radi se o interijeru koji asocira na uspjeh, možda čak i na izobilje. Ali modna kolekcija Chelsea s potpisom Dolce&Gabbana uključuje formalnu mušku i žensku odjeću, kapute i balonere od vune i kašmira.

Uz sve to ide i posebna plava torba od teleće kože. Krojeve su kao manekeni predstavili igrači poput Michaela Essiena i malde nade kao što je Fabio Borini. Odijela su posebno skrojena za svakoga igrača iz kluba, za menadžera Carla Ancelottija i, naravno, njegovu čitavu pratnju.

A u tome su talijanske modne kuće iznimno vješte, naročito ako se uzme u obzir njihova duga tradicija šivanja za mišićavu atletsku građu. Jednobojna odijela su, naravno, stilski izražajna, ali ne kičava. Boja im je tamno plava, imaju dva dugmeta i uske revere te precizno uvezen motivi kluba Chelsea na lijevoj strani kod džepa u visini grudi.

Tamnu boju samo djelomično razbijaju tkani detalj na kravati, igla za kravatu i klasične cipele. I sve to predstavlja suptilan odraz  interijera lounge bara i odavanje počasti dizajnu i sveukupnom planranju koje je obavio dvojac iz Dolce&Gabbane. A igrači obožavaju ta odijela. Fabio Borini je rekao: „Taj specifični način odijevanja zaista puno znači; on igrače čini elegantnima i daje im samopouzdanje prije utakmice." A taj čimbenik ugodnih osjećaja u kombinaciji sa isključivo poslovnim i profesionalnim pristupom ljudi iz Dolce&Gabbane koje je primijenjen u lounge baru i na odjeći možda indirektno daje uvid u pozitivna nastojanja Chelsea vezano za sljedeću sezonu.

Piše: Richard Peckett/MWN
28.07.2010. 19:48:00
http://m.metro-portal.hr/dolce-gabbana-chelsea/45297/