objavljeno 20.07.2008. 23:41:51

Dodijeljene nagrade 6. Tabor Film Festivala

Glavnu nagradu dobio mađarski "Pojas za spašavanje", a najbolji u domaćoj konkurenciji je "Ona koja mjeri" Veljka Popovića

Fotografija vijesti

Dodjelom nagrada u subotu je završio 6. Tabor Film Festival u Velikom Taboru u Desiniću, jedini festival kratkometražnog filma u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Tabor Film Festivala.

Glavnu nagradu festivala i nagradu za najbolji animirani film dobio je mađarski film "Pojas za spašavanje" redatelja Tomeka Duckia. Film je nagrađen "Veronikinom lubanjom" te novčanom nagradom od 2000 eura.

S "Veronikinom lubanjom" i 1000 eura nagrađen je najbolji film u domaćoj konkurenciji, animirani film Veljka Popovića "Ona koja mjeri", a posebna su priznanja dodijeljena dokumentarnom filmu Ivana Ramljaka "38 Baba Višnjina ulica" i filmu "Ručak" Ane Hušman.

Publika je prosječnom ocjenom od 4,7 najboljim filmom proglasila mađarski animirani film "KJFG No.5" Alexeia Alexeeva, stoji u priopćenju.

Najboljim dokumentarnim filmom festivala proglašen je "Moja majka uči o kinu" turskog redatelja Nesimija Yetika, a za najbolji igrani film "Na liniji" (Njemačka/Švicarska) Reta Caffija. Titulom najboljeg eksperimentalnog filma okitio se britanski film "Iskreno tvoj" Osberta Parkera.

U kategoriji glazbenog video spota žiri je nagradio spot Menomene "Rotten hell" redatelja Warrena Juliusa.

Posebna priznanja žirija za igrani film dobili su "Anđeli u zemlji" (Iran) redatelja Babaka Amina i "Pajdo" (Finska) koji je režirao Teemu Nikki. Posebno priznanje za dokumentarni film dobio je "Svejedno hvala" (Njemačka) redatelja Mische Leinkaufa. (HINA)

20.07.2008. 23:41:51
http://m.metro-portal.hr/dodijeljene-nagrade-6-tabor-film-festivala/10052/