objavljeno 13.04.2010. 11:30:00
TONE UP

Do savršenih nogu u pet koraka

Trenerica poznatih zvijezda Ramona Braganza među čijim su klijentima Jessica Biel i Halle Berry, dala je za Metro nekoliko savjeta za postizanje sjajnog izgleda nogu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MWN)

Savršene noge, između ostalog, san su svake žene koja drži do izgleda. Internet, časopisi, televizija preplavljeni su savjetima za postizanje idealnog izgleda.

Na njima se mnogo zarađuje. Ali činjenica je da je savršenstvo sadržano u jednostavnim stvarima i, u ovom slučaju, metodama. Trenerica poznatih zvijezda Ramona Braganza (na fotografiji dolje), među čijim su klijentima Jessica Biel i Halle Berry, dala je za Metro nekoliko savjeta za postizanje sjajnog izgleda nogu.

Borite se s celulitom. Držite se zdrave prehrane, a to znači izbjegavanje soli, konzervansa i rafiniranih ugljikohidrata. Umjesto toga treba jesti puno voća i povrća i cjelovite hrane (smeđi ugljikohidrati). Usto, treba piti i puno vode kako bi se tijelo očistilo od toksina. Treba redovito vježbati ili se bar kretati kako bi se poboljšao metabolizam i omogućilo tijelu da se riješi otpadnih tvari.

Izdužite mišiće nogu. Vježbe za ispravno držanje tijela koje spadaju pod jogu, balet ili pilates pomoći će vam da izdužite mišiće nogu.

Borite se protiv zadržavanja vode. Paradoksalno, najbolji način za to je da pijete puno vode. Idealno je osam čaša na dan.

Tonirajte mišiće. Kardiovaskularne aktivnosti poput pješačenja, jogginga i plesanja su idealne za toniranje mišića na nogama. Kombinirajte ih s vježbama izdržljivosti i snage kako biste dobile optimalne rezultate.

Održavajte kožu mekom i glatkom. Glatkoća kože ovisi o njenoj vlažnosti pa treba opet ponoviti da trebate piti puno čiste vode kako biste ostali hidratizirani i, naravno, kako bi svi tjelesni sustavi normalno funkcionirali.

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
13.04.2010. 11:30:00
http://m.metro-portal.hr/do-savrsenih-nogu-u-pet-koraka/37726/