objavljeno 07.08.2010. 15:10:30
O KVAZIDOMOLJUBLJU

Đapić: Proslava u Kninu bila je sajam dvoličnosti i nevjerodostojnosti

"Neupućeni bi mogli pomisliti kako je ovaj državni vrh oličenje domoljublja, a situacija je potpuno suprotna", ustvrdio je počasni predsjednik HSP-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov/CROPIX)

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić rekao je danas na konferenciji u Zadru kako su poruke predsjednika Republike Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu "sajam dvoličnosti i nevjerodostojnosti" te kako su se državni čelnici natjecali u "prigodničarskom hrvatstvu i kvazidomoljublju".

"Neupućeni bi mogli pomisliti kako je ovaj državni vrh oličenje domoljublja, a situacija je potpuno suprotna", ustvrdio je Đapić, koji smatra da je zadnjih 10 godina učinjeno sve da se obrambeni Domovinski rat pretvori u građanski rat i obezvrijede sve njegove vrijednosti.

Aktualna HDZ-ova vlast jedno govori u Kninu, drugo u Srbu i Beogradu, a treće u BiH, pa se postavlja pitanje što je zapravo istina, rekao je Đapić. Takve izjave isključivo su u službi predizborne kampanje, koja se u Hrvatskoj polako zahuktava, kazao je Đapić dodavši da će HSP na sljedećim parlamentarnim izborima izići samostalno ili eventualno u bloku sa srodnim desnim strankama kao što je HČSP.

Na novinarski upit o njegovom političkom angažmanu, rekao je kako on jest saborski umirovljenik, ali ne i politički, te da tiskovne konferencije održava ne samo kao počasni predsjednik stranke nego i kao član Predsjedništva HSP-a.

07.08.2010. 15:10:30
http://m.metro-portal.hr/djapic-proslava-u-kninu-bila-je-sajam-dvolicnosti-i-nevjerodostojnosti/45778/