objavljeno 29.04.2023. 17:25:56
HRANA

Dinstani kupus je - hrana bogova, doslovno

Dinstani kiseli kupus je vrlo jednostavno napraviti, a može se jesti kao prilog ili dodatak krumpiru

Ovo je čisto zdravlje...
Ovo je čisto zdravlje... (Arhiva)

Kiseli kupus ne jedemo baš pretjerano često... zimi da, kad se jede uz raznorazne mesne poslastice, no čim dođe proljeće - zaboravimo na njega. Naravno, to je pogrešno jer vam treba cijele godine.

Recimo, dinstani kupus... ssim što mnogi vole okus ovako napravljenog kupusa, ono ima i brojne prednosti za zdravlje, a posebice za probavu.

Zašto je dobro jesti kiseli kupus?

Kiseli kupus je izuzetno zdrav za probavu, a sadrži i brojne vitamine, dok je najpoznatiji je po visokom udjelu vitamina C. Sadrži i minerale, vlakna, ali i probiotike koji olakšavaju razgradnju drugih nutrijenata.

Kiseli kupus je poznat po svojim blagodatima za probavu pri čemu će održati u ravnoteži bakterije u crijevima, a zahvaljujući probioticima koje sadrži, bit će dobar kao pomoć za nadutost, proljev ili zatvor. S druge je strane zbog visokog udjela vitamina C dobar za održavanje imuniteta.

Također, dobar je i za zdravlje srca, a s obzirom na to da sadrži vitamin K2 dobar je i za zdravlje kosti. Kada se jede redovito može pomoći i kod gubitka kilograma jer je niskokalorično i bogato vlaknima pa će i dulje držati osobu sitom.

Sve u svemu - jedite kupus cijele godine za svoje zdravlje i zato što je ukusan... i to smo vam riješili ;)

29.04.2023. 17:25:56
http://m.metro-portal.hr/dinstani-kupus-je-hrana-bogova-doslovno/142213/