objavljeno 26.05.2013. 21:03:00
ZANIMLJIVO

Dijeta velikog doručka topi kilograme

Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromašak, moto je nutricionistice koja je osmislila ovu dijetu

Obilnim doručkom do 10 kilograma manje? OK ...
Obilnim doručkom do 10 kilograma manje? OK ... (DeviantArt)

Dijeta velikog doručka nova je zvijezda na nebu skidanja kilograma, a njena autorica Daniela Jakubovicz tvrdi da njenom dijetom možete izgubiti i deset kilograma viška u samo mjesec dana.

Prema njenoj teoriji, doručak koji ima 600 do 850 kalorija i koji smažete prije 9 sati ujutro najbolji je saveznik metabolizma i pomaže pri uspostavljanju hormonalne ravnoteže, sagorijeva masne naslage i drastično potiče mršavljenje. 

Njen je prijedlog da se za doručak pojede 600 kalorija, za ručak 300 i jednako toliko za večeru i to je sve, uz napomenu da bi doručak trebalo pojesti 15 minuta nakon buđenja, kako biste brzo zagrijali metabolizam kombinacijom ugljikohidrata i bjelančevina. 

Doručak bi, prema Danieli Jakubowicz, trebao izgledati stvarno impresivno: omlet od 3 bjelanca, 50 grama sira i jednako toliko šunke i povrća. Nakon toga slijedi pola muffina sa sirom, zobene pahuljice s 2 dcl mlijeka, shake od jagode i čokoladni kolač.

Jednostavnije rečeno, veliki se doručak sastoji od sedam porcija: dvije porcije mliječnih proizvoda, dvije porcije ugljikohidrata, dvije porcije masnoća i porcija slatkog deserta. Ručak treba imati tri porcije bjelančevina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dvije porcije povrća sa škrobom i porciju voća, dok je večera sastavljena od tri porcije bjelančevina, dvije porcije povrća sa škrobom i dvije porcije voća.

Ako vam se ideja sviđa, navalite na obilan doručak 15 minuta nakon buđenja, pa provjerite sami funkcionira li ovakav način prehrane za vas.

26.05.2013. 21:03:00
http://m.metro-portal.hr/dijeta-velikog-dorucka-topi-kilograme/78356/