objavljeno 26.03.2008. 00:57:19

Žena od devedeset godina drsko pokradena

Gosođu Jelku drska je kradljivica ostavila bez nekoliko desetaka tisuća kuna životne ušteđevine
Gosođu Jelku drska je kradljivica ostavila bez nekoliko desetaka tisuća kuna životne ušteđevine (Goran Mehkek/CROPIX)

Jelka K. (91) na Veliki petak ‘nasjela’ je na umiljato lice nepoznate žene koju je pustila u kuću na Gračanskom Dolju, ni ne slutivši pritom da će joj žena nešto staviti u kavu i tako je uspavati, a sve kako bi joj ukrala svu ušteđevinu iz ormara. S plijenom od nekoliko desetaka tisuća kuna kradljivica je pobjegla u nepoznato, a baka Jelka provela je nekoliko sati u policiji prelistavajući albume dosad evidentiranih žena, no prevaranticu nije uočila među njima.

- Bila sam naivna, a ona prevješta ‘na jeziku’. Pozvonila mi je oko podne i pitala iznajmljujem li sobu. Rekla sam joj da jedva vodim brigu o sebi. Zatim je otišla na toalet. Potom me zamolila da i njoj dam šalicu kave s hladnim mlijekom. Otišla sam do hladnjaka i u tom mi je trenutku stavila nešto u šalicu jer čim sam popila kavu strašno mi je pozlilo’ kaže gospođa Jelka.

Traži se...Kradljivica je stara između 45 i 50 gdina, crne je kose, nižeg rasta i srednje tjelesne građe, a kobnog je dana nosila crni kaputić do koljena.

Kada se nakon osam sati probudila, shvatila je da je opljačkana. Drska kradljivica otuđila joj je nekoliko desetaka tisuća kuna životne ušteđevine.   (EPEHA)

26.03.2008. 00:57:19
http://m.metro-portal.hr/devedesetogodisnja-zena-drsko-pokradena/4905/