objavljeno 21.05.2009. 11:48:21
molba ili prijetnja

Dekan Jurković ponudio milost u zamjenu za prekid blokade

Jurković vrši pritisak na studente obećavajući nepokretanje sankcija ako se odmah prekine blokada

(Marin Tironi, CROPIX)

Dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković donio je odluku po kojoj neće pokretati nikakve postupke za primjenu sankcija koje spadaju u etičku i stegovnu odgovornost studenata, temeljem Etičkog kodeksa i Pravilnika o stegovnoj odgovornosti studenata, ako se odmah prekine blokada fakulteta, najkasnije zaključno s plenumom 22. svibnja.

Jurković je danas izjavio da je svoju odluku u vezi s blokadom nastave na Fakultetu, koja se nalazi na blogu Slobodni Filozofski, uručio jučer popodne na sastanku predstavnicima Studentskog zbora fakulteta.

Potvrđeno pomicanje ljetnih ispitnih rokova

Kako se navodi u odluci u skladu s odlukom Fakultetskog vijeća, ljetni ispitni rok započet će nakon održane nastave, najranije 26. lipnja, osim u slučajevima kad je ispit dio nastavnog procesa. Nastavnici mogu, kako se dodaje, objaviti i predrok kao ispitni termin više od obveznih.

U skladu s odlukom Fakultetskog vijeća, kako se napominje u odluci dekana, osigurat će se, na osnovi raspoloživih mogućnosti, prostor za daljnji rad radnih grupa plenuma i barem jednog plenuma tjedno Nezavisne studentske inicijative za pravo na besplatno obrazovanje do ljetnih praznika. (hina/metro-portal)

21.05.2009. 11:48:21
http://m.metro-portal.hr/dekan-jurkovic-ponudio-milost-u-zamjenu-za-prekid-blokade/18043/