objavljeno 12.05.2017. 10:01:00
NAJAVE

Death Grips u Tvornici kulture 8. lipnja

Jedan od najznačajnijih underground bandova posljednjeg desetljeća na sceni se pojavio 2011. s mixtape izdanjem "Exmilitary", te prvijencem "Money Store" iduće godine

Uživo su Death Grips rijetko viđena pojava
Uživo su Death Grips rijetko viđena pojava (LAA)

Death Grips, eksperimentalna hip hop grupa iz Sacramenta, dolazi na premijerni hrvatski nastup u Tvornicu kulture u četvrtak 8. lipnja.

Death Grips - "Get Got"

Jedan od najznačajnijih underground bandova posljednjeg desetljeća na sceni se pojavio 2011. s mixtape izdanjem "Exmilitary", te prvijencem "Money Store" iduće godine. Od tada traje impresivna karijera banda, koja uključuje mnogobrojna diskografska izdanja, potpisivanje i brzi razlaz s Epic records, nekoliko otkazanih turneja, raspad i ponovno okupljanje, i vjerojatno najimpresivniju listovu fanova u glazbi danas uopće. Svoje divljenje prema glazbi, stavu i načinu funkcioniranja Death Grips izrazili su između ostalih David Bowie, Bjork, Trent Reznor i Tom Morello, Bjork i Nine Inch Nails zvali su ih i kao predgrupu na svoje turneje, a glumac Robert Pattinson pojavio se u njihovom spotu "Birds". 

Death Grips - "Guillotine" (live)

Uživo su Death Grips rijetko viđena pojava. Koncerti nerijetko završavaju u potpunom kaosu, a kombinacija punka, hip hopa, noise i industrial glazbe na način kako to rade Death Grips nema konkurencije danas.

Band u zagrebačku Tvornicu culture, na svoj prvi hrvastki nastup, dolazi u četvrtak 8. lipnja. Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kn, a na dan koncerta 130 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a

  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

12.05.2017. 10:01:00
http://m.metro-portal.hr/death-grips-u-tvornici-kulture-8-lipnja/104871/