objavljeno 25.01.2013. 23:17:25
OSVETA

Danska pregazila Kauboje i otišla u finale

Danci su poveli 5:1 nakon nekoliko minuta igre i nakon toga prednost nisu ispuštali iz ruke

Duvnjak se trudio, no to je bilo daleko do igre protiv Francuske
Duvnjak se trudio, no to je bilo daleko do igre protiv Francuske (Arhiva)

Danci su europski prvaci u rukometu, a pokazali su da imaju velike šanse postati i svjetski nakon što su u polufinalu pregazili Hrvatsku 30:24. 

Danci su poveli na samom početku utakmice 5:1 i nakon toga su do kraja utakmice parirali svakom pokušaju Hrvatske da preokrene tijek utakmice u svoju korist.

Kad god bi se približili na dva gola razlike, Danci su dodavali gas i odvajali se ponovno na četiri razlike, da bi na kraju bilo šest golova viška na njihovoj strani.

Pokazalo se da je utakmica s Francuskom očito previše ispraznila naše rukometaše, možda čak više psihički nego fizički, a Danci su najavljenu osvetu realizirali školski, tehnički savršeno i genijalno vođeno s klupe.

Na našoj strani, Duvnjak je igrao s temperaturom i nakon infuzije, dao je ipak četiri gola, Bičanić je bio najbolji strijelac sa sedam golova, no Mirko Alilović također nije bio na razini dosadašnjih utakmica sa samo 8 obrana.

Tijekom utakmice ozlijedili su se i Vuković i Vori, tako da više nismo mogli parirati brzim i snažnim Dancima, koji su imali raspoloženog Eggerta koji nas je izbušio čak devet puta.

Nama ostaje utakmica sa Slovencima za broncu, a Danci idu na noge domaćinima Španjolcima u borbu za zlato. Kako su igrali cijelo prvenstvo, može se slobodno reći da su ga i zaslužili.

25.01.2013. 23:17:25
http://m.metro-portal.hr/danska-pregazila-kauboje-i-otisla-u-finale/76163/