objavljeno 17.04.2021. 14:01:00
ZFF

Danas završava Proljetno izdanje ZFF

Publici Proljetnog izdanja u devet dana predstavljen je program po izboru selektora četiriju festivala, a uspostavljena suradnja bit će nastavljena i kroz dva zajednička programa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba završava online izdanje regionalnog filmskog festivala koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora).

Publici Proljetnog izdanja u devet dana predstavljen je program po izboru selektora četiriju festivala, a uspostavljena suradnja bit će nastavljena i kroz dva zajednička programa koji će biti održani na sva četiri festivala: u jednom će biti predstaviljeno najbolje od europske kinematografije, a u programu Jugoslavenskih klasika zajedničko kulturno naslijeđe. Pomoću umjetnosti festivali su još jednom, u doba pandemije, podsjetili na važnost suradnje, osjećaja zajedništva i bliskosti.

Još samo danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupan je program festivala s 9 filmova i razgovori s nekim od autora. Riječ je o pet igranih filmova: "Krvne veze" Jeanette Nordahl, "Mladi kitolovac" Filipa Jurjeva, "Novi poredak" Michela Franca, "Sluge režima" Ivana Ostrochovskog i "Smrt filma, a i mog oca" Danija Rosenberga; dva dokumentarna: "Jedna od nas" Đure Gavrana i "Mala djevojčica" Sébastiena Lifshitza i dva jugoslavenska klasika: "Pavle Pavlović" Puriše Đorđevića iz 1975. godine i "Miris poljskog cveća" Srđana Karanovića iz 1977. godine.

Svih devet filmova u programu još danas moguće je pogledati po posebnoj cijeni od 95 KN /12,50 EUR. Cijena pojedinačnog filma je 30 KN / 4 EUR.

"Zajedno smo donijeli novo iskustvo regionalnog filmskog festivala u sklopu Mreže festivala Jadranske regije. Hvala svima za podršku u realizaciji ovog programa, a posebno publici koja nas je pratila", izjavili su organizatori.

Mrežu festivala Jadranske regije podržao je potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe.

17.04.2021. 14:01:00
http://m.metro-portal.hr/danas-zavrsava-proljetno-izdanje-zff/131542/